SG.hu

Érintés nélküli bankkártya Svájcban

A Cornèr Bank vezető magán és független svájci bankintézet és a Visa Europe bejelentette, hogy az első Visa payWave kártya mától a svájci vásárlók számára is rendelkezésre áll.

Az új Cornèrcard érintés nélküli kártya kis hatótávolságú vezeték nélküli technológiával működik, így a vásárlók a kis értékű fizetéseket kevesebb mint egy másodperc alatt végezhetik el. A kártyát csak el kell húzni az érintés nélküli logóval ellátott terminál előtt, így nincs szükség arra, hogy fizikailag lehúzzuk vagy behelyezzük a kártyát az eladáshelyi eszközbe. A Visa payWave érintés nélküli kártyát már Londonban és Isztambulban is bevezették.

"Szándékosan ezt a biztonságos terméket választottuk, mivel a létező legújabb kártyatechnológiát szeretnénk nyújtani a vásárlóinknak" - nyilatkozta a bejelentés kapcsán Alessandro Seralvo, a Cornèrcard termékigazgatója. "Amellett, hogy a 40 franknál alacsonyabb értékű tranzakciók kifizetése immáron készpénz nélkül is megoldható Svájcban, a vásárlók leggyorsabb fizetési kártyájukat világszerte használhatják a pénztáraknál. Biztosak vagyunk benne, hogy az érintés nélküli technológia az egyik legvonzóbb ajánlatunk és szeretnénk, ha minden olyan kártyabirtokosunk számára elérhető lenne, akik szeretik elsőként kipróbálni az új fejlesztéseket."


Sandra Alzetta, a Visa Europe innovációért és elfogadói hálózatért felelős elnökhelyettese hozzátette: "Örömmel jelentjük be az első Cornèr Bank érintés nélküli kártya kibocsátását. Svájc gyorsan alkalmazta az új és innovatív technológiát, amely gyors és biztonságos alternatívát jelent a svájci kártyabirtokosoknak a készpénzes fizetés helyett.

A Visa Europe a FIFA zürichi központját választotta 2007 októberében a Visa payWave bevezetésére. Alain Sutter, egykori svájci válogatott focista és televíziós sportkommentátor, végezte el az első Visa payWave tranzakciót a FIFA otthonában, amikor egy FIFA labdát vásárolt. A Visa nemrégiben nyerte el a FIFA Partner címet, amelynek értelmében a Visa számos, a FIFA tevékenységi körébe tartozó rendezvényhez, többek között a 2010-ben és 2014-ben megrendezett FIFA Labdarúgó Világbajnoksághoz és a FIFA Női Labdarúgó Világbajnoksághoz kapott globális szponzorációs jogokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!