Berta Sándor

Német program a tanyasi internetért

A tanyákon, kisebb településeken élők szélessávú internetelérésekhez jutásán szeretne segíteni Rheinland-Pfalz német szövetségi tartomány.

A tartomány kormánya bejelentette, hogy a közeljövőben az eddiginél jóval több támogatást nyújtanak a vidéken élők internetezését elősegítő beruházásoknak. "Az új támogatási programnak köszönhetően a vidéki területeken, üzemekben vagy a földeken dolgozók és a kisebb falvakban, tanyákon élőknek sem kell majd lemondaniuk a szélessávú internetről. Örülök annak, hogy a német gazdasági minisztérium támogatta a javaslatomat. Ennek értelmében 2008-tól évente tízmillió eurót fordít majd ilyen projektek támogatására a partvédelmi és agrárstruktúra alapok terhére" - jelentette ki Hendrik Hering rheinland-pfalzi gazdasági és mezőgazdasági miniszter.

A tartomány a tervek szerint összesen évente 530 000 eurót kap majd a vidéki internet projektekre, ezt az összeget 350 000 euróval egészítik majd ki. Jelenleg is vita van azonban a tartományok vezetői és a német kormány között a pénzek felhasználásáról. Rheinland-Pfalz azt szeretné, hogy ha a szélessávú internethálózat teljesen lefedné az egész régiót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!