SG.hu

A Lenovo leszállította a Pekingi Játékok összes eszközét

Több mint 3500 számítástechnikai eszköz - szerverek, asztali gépek, monitorok és notebookok - leszállításával a Lenovo sikeresen befejezte a XXIX. Pekingi Olimpiai Játékok Tesztközpontjának felszerelését.

A következő fázist a kritikus fontosságú tesztversenyek jelentik, amelyek "Sok szerencsét Peking" néven fognak futni idén augusztus 8-tól. Ennek a 42 eseménynek a segítségével a számítástechnikai hátteret minden aspektusból letesztelhetik, így biztosítva azt, hogy az olimpián minden rendben lesz. A tesztek mindössze hetekkel a 2008. augusztus 8-i nyitóünnepség előtt fognak befejeződni.

A szervezőbizottságnak küldött utolsó szállítmány 242 szervert, 140 szerver szekrényt, 2375 asztali gépet és 141 notebookot tartalmaz, így az Olimpiai Játékok 7 városban levő 56 helyszíne (39 versenyközpont, valamint 17 adat- és szervezőközpont) számára elkülönített eszközök száma meghaladja már a 8200-at. Összességében a Lenovo hozzávetőleg 14 000 eszközt fog adni a 2008-as olimpia problémamentes lebonyolítása érdekében.

Ezeket az eszközöket 42 különböző rendezvényen tesztelik majd le, pl. a Labdarúgó Világbajnokság selejtezőin, a Pekingi Nemzetközi Maratonon, valamint nemzetközi teniszbajnokságokon. 150 Lenovo-s szakember számos partnerrel együttműködve fog dolgozni a tesztversenyek tökéletes lebonyolításán.

Az Olimpiai Játékokat alkotó számítógépes infrastruktúra két legalapvetőbb eleme a ThinkPad T60-as notebook és a Kaitian KTS 660A asztali PC lesz. A Kaitian KTS 660A a cég első integrált asztali PC-platformja, amelyet a cég kínai, japán és észak-amerikai kutatóközpontjai közösen fejlesztettek ki. A gép Kínában Kaitian KTS 660A, másutt pedig ThinkCentre A-sorozat néven kerül forgalomba. A ThinkPad T60 - a prémium kategóriás ThinkPad termékvonalának vékony és könnyű zászlóshajója - egy csúcskategóriás asztali számítógép teljesítményét nyújtja a notebook-ok hordozhatóságával ötvözve. A játékok alatt rendkívül sok alkalmazás fut majd a Lenovo berendezésein, beleértve a játékok irányítási és szervezési rendszerét, a személyzeti beosztást, a versenyek időbeosztását, az akkreditációt, a logisztikát, a sportolók adatait, a kvalifikációkat, időmérést, eredménykijelzést és a jegyárusítást, valamint ezek üzemeltetik a Lenovo olimpiai falvakban levő internetes termeit és még sok minden mást is.


Hét nagyvárosban - Pekingben, Csingtaoban, Tiencsinben, Csinhuangtaoban, Hongkongban, Sanghajban és Talienben - fog majd működni a tökéletes másolata ezen rendszerek nagy részének, melyeket távolról felügyelnek majd.

A 2008-as Pekingi Olimpiai Játékok mérete minden eddigi játékot meghalad. A 2006-os Torinói Téli Olimpiai Játékok hasonló szakaszában a Lenovonak mindössze harmadennyi terméket és technikust kellett felvonultatnia. 2008 augusztusára az informatikai nagyvállalat helyszíni technikai és támogató személyzete meghaladja majd a 400 főt, beleértve a csapat tízegynéhány fős magját is, akik széleskörű tapasztalataikat a tavalyi téli olimpián szerezték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!