Gyurkity Péter

Június 29-én rajtol el az iPhone

Az Apple három televíziós reklámban mutatta be új fejlesztését, amely a hónap végén jelenik meg a boltokban. A dátumot és a készülékek tervezett árát a cég szóvivője is megerősítette.

A három televíziós reklámban a készülék különböző funkcióit és kiegészítőit helyezték előtérbe, így külön kihangsúlyozták a viszonylag nagy érintőképernyőt, a videólejátszás lehetőségét, a zenelejátszást, valamint a képtárolást. A reklámok az Apple honlapján is megtekinthetők, így nem maradunk le semmiről, legalábbis ami a hivatalos információkat illeti.

A cég szóvivője az ismételt kérdésekre reagálva megerősítette, hogy a készülékek június 29-én jelennek meg a boltok polcain, egészen pontosan az Apple saját, illetve a partnerként közreműködő AT&T üzleteiben és természetesen online rendelési lehetőséget is biztosítanak az érdeklődőknek. A megjelenést meglehetősen nagy várakozás előzi meg házon belül és kívül is, mivel sokak szerint most dől majd el, hogy a cég imázsa és eddigi sikerei elegendők lesznek-e a mobil szférában történő megkapaszkodásra vagy sem. Jobsék természetesen bíznak egy jó rajtban és egy tekintélyes szelet kiharapásában.


Azt már tudni lehet, hogy az iPhone - amelyet már a megjelenés előtt jóval korábban lemásoltak - több különböző változatban bukkan majd fel. Az ár 500, illetve 600 dollár lesz, ami elsősorban a memória méretétől függ, vagy a készülék nem lesz éppenséggel olcsó. Mindazonáltal, ahogy az a januári bemutatón is elhangzott, a telefonok a népszerű iPod zene- és videólejátszók egyes funkcióinak támogatásával komoly bázist építhetnek ki, vagyis az Apple számít a rajongók érdeklődésére.

Steve Jobs maga a napokban 10 millió értékesített iPhone készüléket ígért 2008-ra, ám ezt a kijelentést szkeptikusan fogadták. Elsősorban azért, mert a piac 1 százalékának megkaparintása elég nehéz lesz a már korábban megjelent és népszerű olcsó készülékekkel szemben, és a kései debütálás még tovább rontja az esélyeket. Hamarosan minden kiderül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • globint #23
    Itt laátható és vehető a kopi:
    http://fjsevenstar.en.alibaba.com/offerdetail/57365040/Sell_Silicone_Case_for_Apple_iPhone/showimg.html
  • Sir Quno Jedi #22
    Én nem aláznám meg ilyesmivel a P535-ömet! Kisülne a ROM belőle!
  • Gerygrey #21
    Nem problémázok, csak az elv. Marketing-szempontból nekem kicsit furcsa, hogy köteleznek valamire ahhoz, hogy egy reklámanyagot megnézhessek (pláne iTunes telepítés, még akkor sem tenném fel ha full HD filmeket ingyen lehetne nézegetni az apple.com-on)

    vegyék csak meg, nincs vele gond, csak ne gizduljanak hogy fúúú nekem ájPodom meg ájFonom van és én vagyok a faszagyerek és akinek nincs Apple cucca az nem tudja mi a jó. Mert elég széles a kínálat a piacon PDA-telefon ügyben, az iPhone is csak egy a sok közül a középkategóriában, van nála jobb is.

    Egyébként tegnap felraktam a Pocket PC-mre az iLauncher nevű iPhone skint, ami egyesíti az Apple szép dizájnos kezelőfelületét, és a Windows Mobile gazdagabb funkciókínálatát. Még a csúszkás képernyőzár is működik rajta.


  • Tetsuo #20
    A felbontása kicsit szar: 320 x 480.
  • Sir Quno Jedi #19
    Én részben a WinMobile5.0 miatt vettem. :D Ízlések és pofonok.
  • GeneralsHungary #18
    Az a lol, hogy ilyen quicktime telepítés miatt problémázol.

    Akik az Apple hívei, úgyis meg fogják venni. És vegyék is meg, igazuk van.
    Az egyetlen rosszpont, hogy aranyáron adják. Ha végre elég hozzánk, és az a +20/30e Ft rárakódik, lehet mérlegelni. Én nagyon meggoldom, az biztos...
  • Gerygrey #17
    Nesze neked forradalmian új kezelőfelület... :D

    [URL=http://youtube.com/watch?v=1Czz9yotdE8&mode=related&search=]Videó #2[/URL]
  • valamit #16
    Ez nem a magyar, hanem az USA ár, és a trendiséghez kell egy bizonyos árfekvés is, mert a túl olcsó termék nem tud trendi lenni. Ha mindenki azonnal megkaphatja, akkor nem túl sokáig lesz trendi.
  • Gerygrey #15
    a telefonok a népszerű iPod zene- és videólejátszók egyes funkcióinak támogatásával(...)
    De egy hülye mondat :) Mik azok a bizonyos "egyes funkciók"? Az a teló ami MP3-at játszik le, az már az iPod funkcióját nyúlja le? Az ilyen szánalmas kijelentésekért utálom az Apple-t.

    100e nem olyan sok egy PDA-s telóért.
    Ebben igazad van, egy PDA-telefonért nem olyan sok. Viszont egy iPhone-ért, kétéves hűségszerződéssel, amerikai áron (mire ideér, lesz az vagy 130 minimum) rengeteg.

    A reklámok az Apple honlapján is megtekinthetők, így nem maradunk le semmiről, legalábbis ami a hivatalos információkat illeti.
    Megnéztem, get quicktime ikon jelent meg, hát ez nem csigázott fel. Steve fiam, hülye vagy, webmarketingből elégtelen. ÉN töltsek le plusz programot a gépemre, hogy a te szaros [/b]REKLÁMODAT[/b] megnézzem? Hol élnek ezek?
  • TH448 #14
    Amikor először olvastam erről a telcsiről, meg láttam a videót, azt mondtam, ez kell nekem, minden benne van, ami kell. Touch screen, WIFI(!!!), szép...
    De mi a fenéért kell teljesen zárt paltformnak csinálni? :S:S
    Meg miért kell úgy beállítani, mint az ultimate device-t? Szóval ha eladnának 20X annyit csak olcsóbban, akkor még több is lenne a haszon. :P