Berta Sándor

Senkinek nem kell a Zune

Egyelőre teljes az érdektelenség a Microsoft hordozható zenelejátszója iránt.

Mint ismeretes, a Zune már két hete kapható. Az már a kezdetekkor megfigyelhető volt, hogy nem tülekedtek az emberek az új készülékért. Nos, a helyzet a redmondi cég szempontjából még rosszabbra fordult. A Zune ugyanis már nem szerepel az Amazon online portál elektronikai termékeket tartalmazó TOP10-es listáján, helyette ott van viszont hat Apple iPod-modell és egy SanDisk termék.


Az eladási adatok alapján a Microsoft új jövevénye csupán a 76-ik helyen található, ami finoman szólva sem megnyugtató hír a szoftveróriás vezetői számára. Rob Enderle, az Enderle Group elemző cég névadója és tagja szerint a Zune egyszerűen nem elég érdekes a felhasználók számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HJPOWER #17
    Meg mmindek, mikor egy Pda sokkal életképesebb, nem csak egy tuning lejátszó :)
    Meg tényleg hülye neve van :D
  • Indigo #16
    Meg szarul is néz ki. Akkor már inkább egy iPod.
  • szombi #15
    hülye neve van. ezér nem veszi senki.
  • menpe #14
    na majd a Zune 360 hasznot fog termelni...
  • PetruZ #13
    Bár az NPD módszere természetesen erősen megkérdőjelezhető...
  • PetruZ #12
    Index - Mégis siker a Zune
  • lpmaskmancick #11
    így is van már százmillióféle hordozható multimédialejátszó.és reset gomb van a Zune-n?és a Xobx360-on?:D
  • BlackRose #10
    Szenzacionalizmus, sajnos a mai újságirás teljesen a gödörbe van, a cikkirás is követi (elnézést SG, de néha itt is megtörténik, mégis alapjában OK).
    Érdekes, amikor pl. szúnyogok elleni védekezésről ir az újság, a vezércím "Ma meghalnak a szúnyogok!" gondolom tudod mire gondolok, rémíteni az embereket, szenzacióként előadni a teljesen mindennapi dolgokat... ez ma a menő.

    Különben ha már a Zune a téma, nem is tudom mi a fenének vergődik az MS ilyen dolgokkal, ha minden ember vesz egy Zune-t a világon, akkor is csak 0.5% lenne az MS forgalmának... teljesen felesleges, inkább a szerverekre és a Windowsra koncentrálnák ezt az erőforrást is.
  • fflx #9
    ez valakinek oromot okoz, hogy ilyen igenytelen cimeket ad a cikkeknek???
    vagy ez valami elvaras???
    (mert nem ez volt az elso eset...)
  • BlackRose #8
    General Electric. Az MSNBC volt az MS és az NBC (ami szintén a GE tulajdona) közös vállalkozása, de a Microsoft kb. 1 éve kiszált az üzletből, úgyhogy az MSNBC a GE teljes tulajdona, a CNBC-nek meg soha semmi köze nem volt az MS-hez.

    Különben nekem nem kell (van már iPod-om), veszekedni nem akarok senkivel, csal elmondtam amit a CNBC-n közöltek, a CNBC pedig nagyon komoly business csatorna, persze ez nem jelenti, hogy nem tévednek, vagy hogy mindég igazat mondanak, de azért mégis oda kell figyelni.