SG.hu

Lefoglalták a Kenyér warezszervert

A rendőrség lefoglalta az ország legnagyobb warez szerverét, a korábban "Kenyér" néven ismertté vált ftp-szervert.

A rendőrség múlt hét szerdán lefoglalta a 12,8 terabyte tartalmú "Candy Shop" névre hallgató, korábban "Kenyér" néven ismertté vált ftp-szervert, mely Magyarország egyik legnagyobb warez kiszolgálója volt. A részben fizetős ftp-szerveren kiváló minőségű mozifilmeket, zenéket és szoftvereket terjesztettek. A BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya büntetőeljárást folytat az ügyben. A lefoglalt ftp-szerver több ezer GB adatot tartalmazott, melyről nagyon jó minőségű filmeket - köztük itthon még moziban be sem mutatott alkotásokat -, zenéket, szoftvereket, egyes előadók komplett életműveit tölthették le a felhasználók. A warez szerveren több mint 2000 film, 4000 zenei mű, 2000 videojáték és 300 szoftver volt hozzáférhető.

A "Candy Shop" nevű ftp kb. 150-200 taggal rendelkezett. A warez közösségbe csak ismerősökön keresztül, ajánlással lehetett bejutni, ezzel is csökkentve a lebukás veszélyét. Az ftp fizetős rendszerként működött, a tagdíj állítólag 20 000 Ft volt három hónapos időtartamra. A warez szerver évekkel ezelőtt, ingyenesen kezdte meg működését "Kenyér" néven. Ahogy egyre nagyobb népszerűségre tett szert és egyre nagyobb adattartalom került fel az oldalra, fizetőssé vált. A tartalmakat maguk a felhasználók töltötték fel a kalózszerverre.

A rendőrség tavaly már lecsapott a szerver-csoportra, de a lokalizáció nem volt pontos: helyette egy "Seneca" nevű servert foglaltak le 5,5 TB illegális tartalommal (a büntetőeljárás vádemelés stádiumában tart). A "Kenyér" ekkor átalakult és a "Candy Shop" - Budapest Warez Exchange nevet vette fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • klastrom #15
  Köcsögök...:DDDDDDDD
 • onekronos #14
  :) Warez volt és lesz is hiába küzd ellene a magyar jog és jogrendszer sőt ez már régen világ méretű globális probléma... millió lehetőség van illegális tartalmak letöltésére szerte a világhálón, ha nem az egyiken akkor egy másik jön és így tovább... 1 Server nem a világ... még hogy a legnagyobb... mosolygok az ilyen híreken :) Aki egy kicsit otthon van a warez témában annak tudnia kell hogy a warez sosem hal meg, nem tud, mert az emberek igénylik... egy kis szörfözés és már meg is találtad amit szeretnél, ha nem ma akkor holnap... :D
 • gordonmail #13
  LoL
 • peba #12
  Tuti a beépült zsaruk is letöltöttek egy-két poreszt recskázni :DDD
 • zidder #11
  Van még olyan aki fizet azért hogy letölthessen?
 • Tortillo #10
  csak proxyt vittek el a fogepet nem! az asva kamuhireket terjeszt...
 • HJPOWER #9
  Remélem legalább szegény felhasználóiknak nem lesz belőle bajuk... Inkább a sorozatgyilkosok után nyomoznának ilyen aktívan....
 • winnie #8
  az ehhez hasonlók valóban kiadott hivatalos sajtóközlemények vagy mti-hírek.

  az 1. és 2. mondat azért egyezik meg majdnem, mert az első mondat célja a téma felütése (az ún. lead), a cikk többi része pedig a kibontás.
 • concrete #7
  beépültek
 • GulaSoft #6
  Ha ilyen zárt csoport volt, akkor hogy buktak meg?