Gyurkity Péter

Sony: "a Microsoft folyton minket másol"

A japán óriás szerint redmondi riválisuk minden ötletüket lemásolja és valójában nincs saját elképzelésük. Ennek némileg ellentmond, hogy a következő generációs konzoloknál eltérő döntések születtek.


Kaz Hirai
Kaz Hirai, a Sony Computer Entertainment amerikai részlegének első embere a PlayStation Magazine legfrissebb számában árulta el a Microsoftról alkotott véleményét, amivel nyilvánvalóan nincs egyedül a Sony vezetésében. Szerinte a szoftvercég minden lépésüket lemásolja, nincs saját elképzelése, és ettől reméli helyzetének javulását, ami természetesen teljességgel hiábavaló várakozás.

"Minden egyes alkalommal amikor végigmegyünk egy úton, a Microsoft ott van szorosan a nyomunkban. Egyszerűen nem tudjuk lerázni őket" - jelentette ki Hirai, hozzátéve, hogy örömére szolgálna végre némi saját stratégiát látni a redmondi szoftvercég részéről. Persze ezen állítását némileg megcáfolta ugyanabban a nyilatkozatban, hiszen éppen azért kritizálta riválisukat, amiért az nem merte vállalni a HD DVD meghajtó beépítésének következményeit.

Vagyis a Microsoft - valószínűleg az árra gyakorolt hatása miatt - inkább lemondott a következő generációs meghajtóról, míg a Sony ragaszkodott és továbbra is ragaszkodik a Blu-ray lejátszó beépítéséhez, amivel nem lesznek túlságosan versenyképesek, már ami az árakat illeti.

Ugyanígy zavaró tényező, hogy az amerikai vállalat a megjelenésben is jócskán megelőzte vetélytársát, és míg az Xbox 360 már jó ideje kapható, a PS3 a legjobb esetben is négy hónap múlva debütál. Persze mondhatjuk, hogy a stratégiát lemásolták, de valahogy piacra kellett dobni egy új fejlesztést, ha már fel akarták venni a versenyt az egyébként jóval népszerűbb PlayStation sorozattal. Ugyanakkor a Sony nemrég a Nintendo Wii (Revolution) speciális vezérlőjéhez nagyon hasonló megoldást mutatott be, ami éppen a jó ötlet lenyúlását valószínűsíti. Ez önmagában még nem lenne baj, ám ennek fényében még inkább feleslegesnek tűnik a másolással való vádaskodás.

Miután eképpen elintézte a rivális próbálkozásait, az amerikai részleg igazgatója a várható árakról is beszélt. Véleménye szerint ezek nagyjából a megszokott intervallumban maradnak, vagyis a PlayStation 3-hoz megjelenő játékok 40-60 dolláros (8500-13000 forintos) áron jelennek meg a boltokban, de könnyen előfordulhat, hogy kezdetben picit drágábbak lesznek. Ígéretet tett arra, hogy a 100 dolláros küszöböt nem érik el, de kellemetlen meglepetés várhat a rajongókra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TommyVercetti #162
    Ngay hülye vagy gordonmail.. mellesleg igaza van a Sony-nak!
  • gordonmail #161
    pécé
  • gordonmail #160
    Mi értelme a konzolnak? Drága és ..ar...........
  • Lenny #159
    Figyelj, akinek boxa van annak szinte biztos hogy volt már valami konzola. Elég valószínű , hogy PS volt az... Ha valaki minimálisan nyitott (és nem olyan szűklátókörű mint dszoinka meg és ovis serege) akkor vesz egy boxot is.
    Egyébként van konzolod, vagy egyáltalán otthon vagy a konzolos témában, siteokban? Ha nem akkor miért vitázol velem olyanról amiről nem sok fogalmad van?
  • Marlosh #158
    Vagyis az okes ha azt mondod,hogy az xbox365 rendszeres latogatoinak koreben nagy szazalekban talahto ps2-rol xboxra valtott egyen,de azert ezt ne vetitsd ki mindjart az egesz vilagra:)
  • Marlosh #157
    Teny? Amikor statisztikat keszitenek, akkor nem azt mondjak,hogy ebben es ebben a temaban ez a velemeny,hanem, hogy a MEGKERDEZETTEK koreben ez a velemeny es ezt vetitik ki a tobbiekre is(magyarul nem sokat er)!
  • Lenny #156
    Nem de nagyon nagay százalékuk igen. Ha felmérést készítenek valamiről szerinted az emberek 100%-át megkérdezik? Ne idegelj!
    Amit állítunk az tény.
  • dez #155
    ó->o :P
  • muerte2 #154
    Konkrétan nem a Nintendo-ra gondoltam, hanem valamikor a 90es években mint ha pc-hez is lehettt volna hasonló kontrollert vásárolni. A neve már nem rémlik, csak tudom, hogy annó tátottuk a szánkat rajta, hogy milyen zséér.
  • dez #153
    Egy mozgásérzékelős szőnyeg azért egy kicsit más dolog, technológia, mint egy giroszkópos (vagy ilyesmi) (Sony), vagy egy 3-pontos-helymeghatározós (Nintendó) kontroller.