Specker Balázs

Európába érkezik a Sony Walkmanek új generációja

A Sony a héten új modellekkel bővítette Walkman MP3 lejátszó családját. A most debütáló darabok tovább színesítik a cég palettáját és immár rózsaszín, ezüst, lila, fekete és lime zöld színben is elérhetőek lesznek.

A gyártó igyekezett minden igényt kiszolgálni, így 512 MB-os, 1 GB-os és 2 GB-os változatban is kínálja az új lejátszókat. A legnagyobb tárhellyel bíró eszköz mintegy 90 CD-nyi zene tárolására alkalmas 48 kbps-os bitráta mellett.

A mostanában megjelenő MP3 lejátszóknál egyre nagyobb szerepet kap a lehető legnagyobb üzemidő. A "legkitartóbb" lejátszóként ismert Mobiblu B513-as akkumulátora például akár 153 óráig is képes zenét szolgáltatni. A hírek szerint az új Walkmanek egyetlen töltéssel 28 órányi ATRAC3 tömörítésű zenét képesek lejátszani, az MP3 formátum esetében ez az idő akár 27 óra is lehet - derül ki a cég sajtóközleményéből.



A Sony azt állítja, az új modellek igazi csodafegyvere a hipergyors töltési idő. Az óriáscég úgy véli, ebben most ők a leggyorsabb a piacon. Állítólag három percnyi töltéssel akár három órára elegendő energiát is tölthetünk az új eszközbe. Az óriáscég sajtóközleményéből az is kiderül, hogy a WMA formátumot sem hagyták ki a számításból, így a másolásvédelemtől mentes számok is lejátszhatóak lesznek. Minden új modell a SonicStage szoftver legújabb, 3.4-es verziójával érkezik majd. Az 1 GB-os és az 512 MB darabokhoz extraként beépített FM rádió is jár.

Öt sávos EQ mellett a már szokásosnak mondható USB csatlakozófelület és a sötétben is jól látható organikus kijelző is helyet kapott. A lejátszó hossza alig 8 cm, súlya kevesebb, mint 30 gramm. A gyártó ígéretei szerint az új Walkmanek még április vége előtt debütálnak az európai piacon. Bár azt még nem tudni, milyen áron lesznek kaphatóak az új darabok, azonban a hasonló kategóriájú Walkman Core 512 MB-os (körülbelül 20 ezer forint), valamint 1 GB-os (körülbelül 26 ezer forint) verziói vélhetően irányadóak lesznek az ajánlott fogyasztói ár megállapításában - írja a CNet News.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #17
    mindenféleképpen iRiver+Sennheiser kombó. :)
  • rumos #16
    vannak azért jó megoldások a SonicStage és a Connect megkerülésére: a SS mellesleg sztem egész pofás kis szoftvercsekk itt

    az MP3 File Manager-t felmásolod magára a lejátszóra, és máris kvázi drag and drop az egész.
  • Dzson #15
    "Ha lehet, nem hallgatnék tömörített zenét, még a Sony formátumát sem. Ami messze van a stúdióminőségtől azt nem szereti a fülem.."

    Igazad lehet, egy csendes lakásban, HIFI hangfelszereléssel. De ez walkman, vagyis sétálócucc. Utazás, kocogás, akármi alatt hallgatni KÜLTÉREN. És egy 4-6 villamoson elég nehéz stúdióminőséget produkálni.

    Nekem is A608-van. :) De ha megveszed, akkor azonnal vegyél hozzá másik fülest (ez igaz sajnos a lejátszók 95%-ra). Ajánlom a Sony fülbedugósát, vagy valamelyik bassreflexes példányt. Az A60x sorozat hangminőségre kiváló, viszont CSAK külön szoftverrel tudsz rá feltölteni zenét, amit egyből frissíteni is illik ha felraktad a gépedre, és van egy kis alapzaja is a készüléknek. :( Vagyis hiába írják rá, hogy mp3-mat is tud (firmware frissítéssel wma-t is), de nem lehet simán csak rámásolni a gépről, úgy nem ismeri fel. :( A Connectplayer kezelése meg kissé macerás (vagy régebbi verziójú Sonicstage is jó). Én 62 rongyért vettem az enyémet egy hónapja.

    További infók + fórum: www.attraclife.com
  • Rocko #14
    ja és nem utolsó sorban hangja is hallgatható a gagyibb márkákhoz képest... csak egy jó füles kell hozzá és verhetetlen a piacon
  • Rocko #13
    Szerintem nagyon jó kis mp3 lejátszók ezek is nekem az E-405 van és eddig naggyon jól teljesített! Igaz a sonc stage az egyetlen gyenge pontja de ettől függetlenül remek darab. Az akuról meg csak annyit hogy ha elutazok valhova 1 hétre, elég erő fér bele hogy egész héten át zenéljek vele.
  • Tetsuo #12
    Ha lehet, nem hallgatnék tömörített zenét, még a Sony formátumát sem. Ami messze van a stúdióminőségtől azt nem szereti a fülem..
    Sajnos ilyen a világ, nem a minőség számít, hanem a szín..
  • sathinel #11
    hát szerintem http://www.msi.com.tw/program/products/ia/ia_index.php
    ezek semrosszak, és ha SD-kártyásat nézel, nem is kerülnek sokba az 1gigás darabok) lehet hogy nem akkora márka, de szép áron jó teljesítmény)és 2 év múlva vagy 1 év múlva már úgyis elavult.
  • scorpeeon #10
    hát, én épp most gondolkozom egy lejátszó vételén és a már pár hónapja kapható NW-A608 nekem sokkal jobbnak tűnik, az egyetlen hátránya az hogy nincs közvetlen usb csatlakozása. A kijelzője nagyobbnak tűnik, sokkal jobban néz ki (élőben méginkább), 28 óra helyett 50 óráig játszik le, rádió is van benne, ugyanúgy 3 perc- 3 óra gyorstöltése van, ugyanúgy 2gigás, infó róla: NW-A608
    sztetek nem tűnik jobbnak? 45-50 rongy most asszem...
  • wanek #9
    Azt nem írták, hogy a 48 kbps ATRAC3-ra vonatkozik... Nekem a Minidisk-em ATRAC3-mal megy, annak szenzációs hangja van, igaz, nem 48 kbps.

    A 90 CD-nyi zene meg egyenesen hülyeség. Inkább percben adták volna meg az adatot különböző tömörítettségekhez, mert a CD-k időtartama erősen változó.
  • cloud.strife #8
    Fogtam élőben, nagyon szépek és nagyon egybe vannak.