SG.hu

DSL alapú digitális televízió a TVnettől

A TVnet szerint elérkezett az IP TV, vagyis a DSL alapú digitális televízió rendszerének ideje.

Az európai távközlési piac következő éveinek meghatározó ágazata a triple play és az IP TV, azaz az DSL technológiára épülő digitális televíziózás rendszerének kialakítása és elindítása lesz, mely fejlesztések már hazánkban is elindultak. A triple play nem más, mint hang, adat és videó, vagyis telefon, internet és televízió egy dróton, egy szolgáltatótól, egy csomagban, három szolgáltatással. Az IP TV pedig olyan személyre szabott televíziózást jelent, amely az egyéni műsorszerkesztés- és tárolás lehetőségét kínálja az előfizetők számára.

A műsorválogatás szabadságán kívül előnye még, hogy a TVnet egy szolgáltatóként több tartalmat, kedvezőbb áron nyújt, mint a többi résztartalom szolgáltató (internet, kábeltévé, vagy telefon szolgáltató), és kedvezőbb telefonos percdíjak mellett (a hálózaton belüli beszélgetés ingyenes), különböző elosztású csomagokkal várja az érdeklődőket. Az ügyfelek megfelelő kiszolgálása érdekében a TVnet egymásra építhető termékeket és szolgáltatásokat vezet be. Budapesten 2006. második és harmadik negyedévétől folyamatosan bekapcsolásra kerülnek azon központokhoz tartozó végpontok, amelyeken az előfizetők ADSL 3G igényt adtak le.

A TVnet februárban lépett a nyilvánosság elé új, harmadik generációs internetszolgáltatásának, az ADSL 3G-nek elindításával, amelynek előfizetői állománya egy hónap alatt Budapesten elérte az 1800 főnyi előrendelést.

Ifj. Lengyel Tibor, a TVnet ügyvezető igazgatója úgy véli, hogy öt év múlva Magyarországon a háztartások 70%-a rendelkezhet digitális triple play szolgáltatás-képes infrastruktúrával, amely az előfizetők számára olyan előnyös konstrukciót adhat, mint pl. az egyszerűbb számlafizetés rendszere (egy szolgáltató több szolgáltatását egy elektronikus számlán lehet kiegyenlíteni). "A TVnet célja, hogy olyan világszínvonalú szolgáltatást vezessen be, amely példaértékűen átfogja és ötvözi az egyre szélesebb körű kommunikációs lehetőségeket. A versenyt az a piaci szereplő nyerheti meg, amelyik a legkedvezőbb feltételek mellett először biztosítja mindenki számára elérhetően az integrált szolgáltatást" - nyilatkozta ifj. Legyel Tibor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #5
    A legutóbbi T-online hírlevél is az IPTV bevezetésével foglalkozott, egy kérdőivet is ki lehetett tölteni, hogy melyik név lenne a legjobb (őszintén szólva az összeset nevetségesnek találtam:)). Egyébként talán ők vannak a legközelebb a bevezetéshez, Multimédia csomaggal most is lehet online AXN-t nézni, bár elég szörnyű minőségben.
  • klastrom #4
    Én is hívtam őket de lófaszt se tudnak...
  • shabba #3
    Igazi töltelék cikk, nem mondd semmi újat. Az hogy 1x lesz IPTV azt mindenki tudja, ahogy még sok más is lesz de konkrét bevezetési tervek és dátumok nélkül tök fölösleges a szót csépelni rá.

    Igazából csak az célja a cikknek hogy felemlegesse az egy hónappal ezelőtti ADSL3G temékcsaládjuk bejelentését.(fizetett hírdetés?) Érdekes hogy azt már nem írják hány előfizetőt kötöttek be, csak az szerepel hányan közöttek előrendelést. Mert a fórumok hozzászólásai alapján nem igen haladnak a bekötések, eddig egyetlen olyan hozzászólót láttam aki azt írta neki már bekötötték, igaz neki is 2 hónapjába telt a procedúra. Szóval szerintem 1-200-nál biztos nem lehet több bekötött ügyfél. Ez pedig nem túl sok, a február elejei induláskor beharangozott 10 ezres év végi terv nehezen lesz tartható ilyen lassú bekötési tempó mellett.

    Melleslegleg IPTV-vel ráérnek majd akkor foglalkozni ha már kiépítettek egy megfelelő számosságú ügyfélbázist akinek el is lehet adni ezt a szolgáltatást. Ez pedig jóval 10 ezer fölött kezdődne. Ahhoz pedig nem 10 ezres előfizetői tábor kell kialakítani hanem annál jóval nagyobbat, hisz a DSL technológia korlátai alapjaiban behatárolja az előfizetők mekkora százalékánál teljesítető akkora sebességek ami mellett lehet IPTV-t szolgáltatni, és ezen ügyfelek is csak egy része fog érdeklődést mutatni a TV szolgáltatásuk iránt.

    Ezer közeli megrendelőre meg nem igazán lehet rentábilisan IPTV szolgáltatás alapozni, hisz a szükséges eszköz háttér kialakítása igen nagy beruházás, és a tartalom tulajdonosokkal sem igazán lehet leülni úgy tárgyalni ha nincs a szolgáltató háta mögött akkora potenciális ügyfélbázis amiben már a média tulajos is elégséges pénzt és fantáziát látnak.
  • klastrom #2
    És ez mibe tud többet a UPC-nél ??
  • Ghilette #1
    Miféle 3. generáció??? Egyszerűen meglovagolták a Témobil által beharangozott és agyonreklámozott "3G" mozaikszót. Az első nyilatkozatokban ők is bevallották, hogy egyszerű fantázianévről van szó...