5
  • asysoft
    A legutóbbi T-online hírlevél is az IPTV bevezetésével foglalkozott, egy kérdőivet is ki lehetett tölteni, hogy melyik név lenne a legjobb (őszintén szólva az összeset nevetségesnek találtam:)). Egyébként talán ők vannak a legközelebb a bevezetéshez, Multimédia csomaggal most is lehet online AXN-t nézni, bár elég szörnyű minőségben.
  • klastrom
    Én is hívtam őket de lófaszt se tudnak...
  • shabba
    Igazi töltelék cikk, nem mondd semmi újat. Az hogy 1x lesz IPTV azt mindenki tudja, ahogy még sok más is lesz de konkrét bevezetési tervek és dátumok nélkül tök fölösleges a szót csépelni rá.

Igazából csak az célja a cikknek hogy felemlegesse az egy hónappal ezelőtti ADSL3G temékcsaládjuk bejelentését.(fizetett hírdetés?) Érdekes hogy azt már nem írják hány előfizetőt kötöttek be, csak az szerepel hányan közöttek előrendelést. Mert a fórumok hozzászólásai alapján nem igen haladnak a bekötések, eddig egyetlen olyan hozzászólót láttam aki azt írta neki már bekötötték, igaz neki is 2 hónapjába telt a procedúra. Szóval szerintem 1-200-nál biztos nem lehet több bekötött ügyfél. Ez pedig nem túl sok, a február elejei induláskor beharangozott 10 ezres év végi terv nehezen lesz tartható ilyen lassú bekötési tempó mellett.

Melleslegleg IPTV-vel ráérnek majd akkor foglalkozni ha már kiépítettek egy megfelelő számosságú ügyfélbázist akinek el is lehet adni ezt a szolgáltatást. Ez pedig jóval 10 ezer fölött kezdődne. Ahhoz pedig nem 10 ezres előfizetői tábor kell kialakítani hanem annál jóval nagyobbat, hisz a DSL technológia korlátai alapjaiban behatárolja az előfizetők mekkora százalékánál teljesítető akkora sebességek ami mellett lehet IPTV-t szolgáltatni, és ezen ügyfelek is csak egy része fog érdeklődést mutatni a TV szolgáltatásuk iránt.

Ezer közeli megrendelőre meg nem igazán lehet rentábilisan IPTV szolgáltatás alapozni, hisz a szükséges eszköz háttér kialakítása igen nagy beruházás, és a tartalom tulajdonosokkal sem igazán lehet leülni úgy tárgyalni ha nincs a szolgáltató háta mögött akkora potenciális ügyfélbázis amiben már a média tulajos is elégséges pénzt és fantáziát látnak.
  • klastrom
    És ez mibe tud többet a UPC-nél ??
  • Ghilette
    Miféle 3. generáció??? Egyszerűen meglovagolták a Témobil által beharangozott és agyonreklámozott "3G" mozaikszót. Az első nyilatkozatokban ők is bevallották, hogy egyszerű fantázianévről van szó...