Berta Sándor

Filmletöltéseket kínálna a Warner

A jövőben videókat akar letöltésre kínálni az egyik legnagyobb hollywoodi filmstúdió, a Warner Brothers. A vállalat szakemberei az új szolgáltatáshoz a fájlcserélő rendszerek technikáját akarják alapul használni.

A hollywoodi filmstúdió tervei szerint márciustól az újonnan DVD-n megjelenő filmek hagyományos megjelenésüket követően néhány nap múlva már online is megvásárolhatók és letölthetők lesznek. A Warner ma jelentette be, hogy az új szolgáltatás üzemeltetése céljából vegyesvállalatot hozott létre az Avarto céggel. Az új cég felel majd az In2Movies nevű online videóletöltő portál működtetéséért és fejlesztéséért.

Márciusra közel 80 film és televíziós sorozat válik - egyelőre csak a német, az osztrák és a svájci felhasználók számára - hozzáférhetővé. Később más országok felé is nyitni fog a Warner Brothers. Árakat a cég egyelőre nem közölt, így nem lehet tudni, hogy mennyibe fog kerülni egy adott alkotás, illetve hogy lesz-e mód kedvezményes áron több videó megvásárlására. Az azonban már kiszivárgott, hogy a kínálatban szerepel majd többek között a Batman: Kezdődik!, a Charlie és a csokoládégyár, a Nő kutyával keres férfit - szívvel, az O. C. California, a Jóbarátok, A kis jegesmedve 2 és a Harry Potter és a Tűz serlege is.

A Warner és az Avarto az In2Movies esetében a fájlcserélő rendszerek technikáját használják. A szolgáltatás tehát ugyanúgy fog működni, mint ha az internetező a BitTorrent vagy az Emule hálózatához kapcsolódna. Bernhard Ribbrock, az Avarto Mobile vezetője korábban elismerte, hogy fognak alkalmazni másolásvédelmet, de kérdéses ugyanakkor, hogy milyen digitális másolásvédelmet fog a két cég használni, ugyanis erről sem derült még ki információ. Kevin Tsujihara, a Warner első embere azt nyilatkozta, hogy be akarják bizonyítani, hogy igenis létezik az online kalózkodásnak egy legális és olcsó alternatívája.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • oszi1113 #11
    NOlám,nolám, a Napster volt, van és lesz, egy kicsit máskáp az igaz, de megint van, és mivel legális ezért lesz is! Ha jól tudom, de ez nem biztos, perpillanat előfizethetővé vált és havi általány díjért tölthetsz le zenét! Namost ez működik, akkor filmek esetében is működni fog! Végre kezdenek a stúdiók is elgondolkodni azon, hogy hogyan is lehetne végre ellenségből, a sok gonosz, bocsánat sok ezer, százezer gonosz letöltőt végre kuncsaftként kezelni! Sok sikert a probálkozáshoz, remélem valóban sikeres lesz!
    De a Dc-ről akkor sem mondok le - SOHA!
  • Hegyikecske #10
    Hmm amit nem tudok a kezembe fogni azért csak nagyon ritkán szoktam fizetni, ha mégis akko annak nagyon jó filmnek kell lennie, viszont néhány nappal a felkerülésük után majd elérhetőek lesznek a _normális_ fájlcserélőkön is:) (de mivel anyagi költséggel nem lehet jönni ezentúl, remélem h jóval olcsóbbak lesznek legálisan is!)
  • mrzed001 #9
    Ez a másik, teljesen felesleges a vázolt esetben bármilyen másolásvédelem, hiszen általánydíjas (a mindenkire kötelező általány lenne az igazi), tehát mivel fizeted bármi lehet nállad, bármilyen minőségben, akárhányszor ...
    Így tényleg megszünne a warez :)
  • HUmanEmber41st #8
    ohh sorry ilyen még nem történt velem..
  • HUmanEmber41st #7
    A warez soha sem fog megszűnni, csak jelentősen csökkenhet a szerepe.
    Ha egy magyar 1 DVD-t le tud tölteni 500-600 FT-ért, akkor inkább azt választja, minthogy a pult alól megvegyen egy ki tudja milyen minőségű vackot ugyanennyiért. Ez egyértelmű.
    Persze a kérdés ez után az, h mi legyen a további sorsa a letöltött filmnek?
    Kiírható-e DVDre? Meddig tárolható a winyón? hányszor lehet megnézni stb stb...
  • HUmanEmber41st #6
    A warez soha sem fog megszűnni, csak jelentősen csökkenhet a szerepe.
    Ha egy magyar 1 DVD-t le tud tölteni 500-600 FT-ért, akkor inkább azt választja, minthogy a pult alól megvegyen egy ki tudja milyen minőségű vackot ugyanennyiért. Ez egyértelmű.
    Persze a kérdés ez után az, h mi legyen a további sorsa a letöltött filmnek?
    Kiírható-e DVDre? Meddig tárolható a winyón? hányszor lehet megnézni stb stb...
  • mrzed001 #5
    Mióta mondogatom, hogy egy legalotorrentet kell létrehozni általánydíjjal, és mindenféle jogdíj környéki buzerálás és warez megszűnik :p
  • joschy #4
    Igen, en is ugy latom, hogy valami ilyesmi business modell lesz a jelenlegi valsagbol a kiut, mert azert valljuk csak be, nem eppen egeszseges az, ha a kiado a sajat potencialis vasarloi ellen inditgatja a pereket - ahelyett, hogy kitalalna valamit, hogy hogyan lehet oket "megfogni" es megtartani.
    De ha feltetelezzuk, hogy sikerul olyan technologiat kidolgozni es olyan arat megallapitani, hogy mindenkinek megerje - avagy egy ejszakas "filmhasznalat" -, akkor volna neki ertelme. Gondolok itt elso sorban olyasmire, mint az ujabb asztali lejatszokban alkalmazott tenylegesen szabalyozhato "Peep Show" elv: bedobod a zsetont, megnezed a' okossagot oszt mehetsz isten hirevel :-)
    A baj viszont igazabol az, hogy sok mindenre van ez hatassal, pl ha viszonylag olcson le fogod tudni tolteni es megnezni a filmet, ehhez pl mit szolnak a videotekak? :-)
  • winnie #3
    a kulcsszó az internet.
  • Bazs22 #2
    honnan tudom letöltenni vagy meg nézznia a lost leg újjabb részeit?