Specker Balázs

Teljes PDF támogatás az új WordPerfectben

A Corel piacra dobta WordPerfect Office csomagjának legújabb verzióját. A Microsoft Office-szal való nagyobb fokú kompatibilitás, illetve az alacsonyabb ár különösen nagy hangsúlyt kapott.

Az új WordPerfect szövegszerkesztő egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy képes Acrobat PDF fájlokat szerkeszteni, valamint metaadatokat kiszedni Word dokumentumokból. "Az eredeti állomány archiválódik és egy új verzió jön létre, így mindenki szabadon eldöntheti, hogy mit hagy meg vagy távolít el belőle" - mondta Richard Carrière, a cég irodai alkalmazásokért felelős vezetője.

A WordPerfect Office X3 csomagban található WordPerfect szerkesztő, Quattro Pro táblázatkezelő és a Presentations bemutatótervező a hírek szerint teljes Microsoft Office kompatibilitást nyújt majd - áll a cég sajtóközleményében. Mindegyik alkalmazás futtatható úgynevezett "Microsoft módban", amely igyekszik utánozni az Office programok menüjét és eszköztárát, hogy megkönnyítse az átállást. Azonban a korábbi híresztelésekkel ellentétben ez a verzió még nem támogatja az OpenDocument (ODF) formátumot - írja a vnunet.

A lényegesebb újítások között szerepel, hogy a Quattro Pro felismeri az Excel fájlokat és támogatja a táblázatformázások gyors előnézetét is - ezt a funkciót a Microsoft már beígérte az Office 12-ben. A Presentation diaszerkesztő programmal a bemutatók Macromedia Flash formátumba is exportálhatóak lesznek. A jelek szerint, a Corel elsősorban a kisebb vállalkozásokat célozta meg a WordPerfect Office új verziójával.

A WordPerfect Office X3 Professional tartalmazza a WordPerfectet, Quattro Prot, Presentationst, a Paradox adatbáziskezelőt, és az új WordPerfect Mail levelezőprogramot is. A Corel kihangsúlyozta, hogy 259 dolláros (körülbelül 62 ezer forint) irodai csomagjuk fele annyiba kerül, mint az MS Office hasonló verziója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Caro #3
    Még él a WordPerfect?
    Hát akkor jó hírek is vannak! :)
  • strogg #2
    Micsoda?! 62 rugó?! Ezért?!
    Ezeknek elmentek otthonról...
  • rolika #1
    az openoffice meg ingyenes...