Spencer

Megjelent az új WordPerfect

A Corel szerdán megkezdte irodai szoftverének, a WordPerfect legújabb verziójának forgalmazását, azonban szakértők arra figyelmeztetnek, hogy várhatóan ez az új változat sem jelent majd különösebb konkurenciát a jelenlegi piacvezető Microsoft Office számára.

Az új szoftvercsomag magába foglalja a WordPerfect nevezetű szövegszerkesztő programot, a Quattro táblázatkezelő szoftvert, valamint a bemutatók készítését elősegítő Presentations alkalmazást, és a korábbi híradásoknak megfelelően számos XML-alapú (Extensible Markup Language) új szolgáltatást vonultat fel.

Az új WordPerfect-ben számos olyan kiegészítés található, melyet a szoftvercégek általában külön szoktak forgalomba hozni. Ezek közé tartoznak többek közt a hivatalos okiratok készítését elősegítő eszközök, vagy például az Adobe Systems népszerű PDF (Portable Document Format) formátumát támogató különböző megoldások. Az újdonság bejelentése kapcsán a Corel munkatársai elmondták, hogy a WordPerfect tökéletesen kompatibilis a Microsoft Outlook nevezetű elektronikus levelezési kliens szoftverével, ami sok esetben alaposan megkönnyítheti a felhasználók munkáját. Ezenkívül említésre méltó a szoftver új navigációs interfésze, mely a fejlesztők szerint sokkal könnyebbé teszi a nagy dokumentumokban történő keresést.


Greg Wood, a Corel szóvivője elmondta, hogy cége az új WordPerfecttel elsősorban azokat a kormányzati hivatalokban, illetve ügyvédi irodákban dolgozó felhasználókat célozza meg, akik eddig is a WordPerfectet használták, és már hozzászoktak annak működéséhez. Wood ezenkívül utalt arra, hogy a Corel a már meglévőkön kívül természetesen új felhasználókra is számít az új irodai szoftvercsomag kapcsán. A WordPerfect használók táborának növelésében egyébként komoly segítséget jelentenek azok a Corel által a közelmúltban kötött szerződések, melyek szerint egyes nagyobb számítógépgyártó cégek az új személyi számítógépeikre WordPerfectet fognak telepíteni. Szakértők szerint egyébként bár az új WordPerfect egy igazán nagy tudású szoftver, nem sok esélye van abban a piaci szegmensben, melyet immár hosszú idők óta a Microsoft-féle Office ural.

Az egyelőre csak Windows operációs rendszereken használható WordPerfect 11 ára 299 dollár, az upgrade verzióért pedig 149 dollárt kell fizetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!