Franczy

A Corel Linux-os jövője biztosítva van

A Corel Corporation nem adja fel Linux-os terveit, csak bizonyos dolgokat meg kíván változtatni az eddigi Linux-os stratégián, ahogy az Derek Burney, a kanadai szoftvercég elnökének szavaiból kiderült.

A Corel egyébként az ehéten megrendezésre kerülő COMDEX-en mutatja be a cég következő generációs irodai programcsomagjának, a Corel Wordperfect Office 2002-nek a béta verzióját, mely Windows operációs rendszerekre készül. A cég vezetői azonban kijelentették, hogy a Microsoft-nak a Corel-be való befektetése nem jelenti a Linux-os fejlesztések végét.

"Mindössze át kívánjuk alakítani a Linux-os stratégiai elképzeléseinket." - nyilatkozta Burney, egy a COMDEX-en adott interjúban. "Nem hagyjuk abba a Linux-os termékek fejlesztését, valamint hamarosan új verziókat kívánunk megjelentetni mind a Wordperfect Office, mind a Corel Draw szoftvereinkből." Burney ezenkívül nem adott több információt az új programokról, de annyit még elárult, hogy a Corel Linux-os részlegét átalakítják, és több kisebb csoportot kívánnak létre hozni.

Burney nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a Microsoft vajon beveszi-e a Corel-t a cég nagyreményű .Net-es fejlesztéseibe a Linux-os vonalon. A Corel és a Microsoft még az ősszel írt alá egy szerződést, melynek értelmében a Microsoft három éven keresztül együttműködik a Corel-lel, így akár az is elképzelhető, hogy a szoftveróriás Microsoft .Net-es fejlesztései egyszer Linuxon is elérhetőek lesznek. A Microsoft ezenkívül 135 millió dollárt fektetett a kanadai szoftver cégbe.

A Corel a saját WordPerfect 2002-es irodai programcsomagját 2001 közepén kívánja piacra dobni, nagyjából a Microsoft féle Office 10 csomag megjelenésével egyidőben. A COMDEX-en bemutatott béta verziójú új WordPerfect nagyobb megbízhatósággal, jobb PDF publikálási lehetőséggel, valamint fejlett beszédfelismerő rendszerrel rendelkezik, a felhasználói felületet azonban csak csekély mértékben módosították.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!