SG.hu

Elindult az NHH mobiltarifa-összehasonlító programja

Szerdától elérhető a Nemzeti Hírközlési Hatóság mobiltarifa-összehasonlító programja, a TANTUSZ - jelentette be az NHH.

Jelenleg a három magyarországi mobilszolgáltatónak 9,1 millió ügyfele van és a három szolgáltató összesen közel 100 különféle előfizetéses és kártyás csomagot kínál ügyfeleinek. A Nemzeti Hírközlési Hatóság a verseny élénkítése, a piaci verseny tisztaságának megőrzése és az árak folyamatos csökkentése mellett a fogyasztói tájékoztatást is kiemelt feladatának tekinti, mondta Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke.

A www.tantusz.nhh.hu címen elérhető mobiltarifa-összehasonlító rendszer a tarifacsomagok mintegy 300 változatának legfontosabb elemeit veszi figyelembe, mondta Juhász Károly, a hírközlési fogyasztói jogok képviselője. Hozzátette, hogy a programban szereplő díjtételeket folyamatosan frissítik, hogy mindig naprakész adatbázis álljon a felhasználók rendelkezésére. A TANTUSZ eredményes használatához ajánlott a már meglévő számlák, vagy a telefonálási szokások alapján kiválasztani a legfontosabb adatokat, azaz a hívási irányokat, hogy mely vezetékes vagy mobilhálózatokba telefonál, hogy mikor és milyen hosszan teszi ezt, valamint a küldött SMS-ek és MMS-ek számát, illetve a WAP- és GPRS-forgalmat is.

A program a várható költségek becslésénél csak a legfontosabb, széles körben elérhető és elterjedt, a gyakran, sokak által használt szolgáltatások díjelemeit veszi figyelembe. Az adatok bevitele után kiválasztja a három hazai szolgáltató két-két, a felhasználónak legkedvezőbb ajánlatát, a bevitt adatok alapján megbecsült havi költségek szerint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!