Specker Balázs

FIFA-nyereménnyel kecsegtetnek az adathalászok

A FIFA arról adott hírt, hogy az adathalászok a szervezet nevét használják fel, és egy állítólagos lottónyereménnyel próbálják meg kicsalni a felhasználók adatait.

Jelentésük szerint több csoportosulás is az ő nevüket használja az elektronikus levelekben. Ebben arról tájékoztatják a címzetteket, hogy nyertek a lottón, és annak érdekében, hogy megkapják nyereményüket, személyes információkat kell átadniuk, beleértve a bankszámlájuk adatait is - írja a ZDNet. A szövetség élesen elhatárolta magát a csalóktól és saját weboldalán reagált az eseményre.

"A FIFA megerősíti, hogy a kérdéses lottójátékok nem állnak semmilyen kapcsolatban a FIFA-val, illetve a szervezet nem adta hozzájárulását a levelekhez" - áll a hivatalos közleményben. Közölték emellett, hogy értesítették az esetről a dél-afrikai, spanyol és brit hatóságokat, mivel innen eredhet a lottójáték.



A SecurityFocus biztonsági vállalat nemrég figyelmeztetett az adathalászok növekvő európai jelenlétére. Néhány hónappal ezelőtt pedig a Sobor vírus különböző variánsai terjesztették e-mailben, hogy ingyen jegyeket ajánlottak fel a 2006-os vb-re, vagy megrendelt jegyekhez kértek visszaigazolást a FIFA nevében. A szervezet most arról biztosította az érintetteket, hogy a szélhámos levelek, illetve a 2006-os valamint a 2010-es világbajnokság helyi szervező bizottságai között sincs semmilyen kapcsolat.

A szövetség azt tanácsolja mindenkinek, hogy tartsa távol magát a levelek feladóitól, illetve különösen óvatosan kezeljen minden állítólagos tárgy- vagy pénznyereményt ajánló levelet és semmiképpen se adjanak ki személyes vagy pénzügy információkat, ha erre kérik őket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KIP #1
    Aki ezt a mail-t megkajálta annál user error van, jó esetbe csupán csak az agyunkat kellene használni és picit belegondolni a dolgokba és nem beleugrani mindenféle gyanús levelek linkjeibe :D