SG.hu

Együttműködik a Sun és a VMware

A Sun Microsystems bejelentette, hogy szövetséget kötött a virtuális infrastruktúraszoftverek fejlesztésének piacán világelső VMware céggel.

A megállapodás értelmében a nagyvállalat ezentúl a partnercég kiszolgáló virtualizációs szolgáltatásainak teljes körét kínálja a Sun Fire 64-bites x86 architektúrájú kiszolgálókon és a Sun StorEdge 6920 tárolórendszeren. A két cég emellett egy technológiai egyezményt is aláírt, amelynek keretében a Solaris 10 a jövőben virtuális operációs rendszerként működhet a VMware kiszolgálókra szánt és asztali gépes termékein.

„A virtualizáció nyitottá teszi a hálózatot, megszabadít az architekturális kötöttségektől, így elősegíti a szerverkonszolidációt. Ugyanakkor a virtuális infrastruktúra gyorsabban igazodik a változásokhoz, és jelentősen megkönnyíti, illetve olcsóbbá teszi a súlyos hibák utáni visszaállítást” – nyilatkozta Stephen Borcich, a Sun Microsystems alelnöke, majd így folytatta: „A Sun Fire kiszolgálókon futtatott VMware virtuális infrastruktúrája további lehetőséget ad az ügyfeleknek arra, hogy az adatközpontokban a kiszolgálók és tárolóeszközök konszolidációját a nagy teljesítményű Sun Fire 64-bites x86 és StorEdge 6920 termékekre alapozzák. A Solaris-támogatás következtében ráadásul az ügyfelek a VMware virtuális gépeken Solaris 10 operációs rendszert is futtathatnak.”

„Jelenleg a mintegy tízezer vállalati ügyfelünk jelentős része az ipari szabványú kiszolgálókhoz a VMware virtuális infrastruktúrát alkalmazza, hogy kihasználhassák a virtualizációs technológia vitathatatlanul nagyobb termelékenységéből, rugalmasságából és költséghatékonyságából származó előnyöket” – nyilatkozta Brian Byun, a VMware alelnöke, majd így folytatta: „A Sun Microsystems az adatközpontos rendszerek jól bevált és elismert gyártója, ezért a velük kialakított új kapcsolatunk eredményeként ügyfeleinknek nagyobb választási lehetősége nyílik arra, hogy virtualizált adatközpontokat hozzanak létre.”

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!