ITTK Infinit

Jár a raboknak az internet?

A brit rabok oktatásával foglalkozó szervezet, a Forum on Prisoner Education (FPE) legfrissebb jelentése szerint kötelező lenne a börtönökben a korlátozásmentes internet elérhetővé tétele.

2004 decemberében kezdték az angol és a walesi börtönöket érintő felmérésüket. A kutatás során minden börtönben interjút készítettek az igazgatóval, biztonsági főnökkel, oktatási felügyelővel és természetesen magukkal a rabokkal is, mélyinterjú és fókuszcsoport formájában egyaránt.

A kutatás eredménye egyértelmű: minden szereplő és érv amellett szól, hogy biztosítsák a korlátozásmentes internetelérést a rabok számára. Ennek a lépésnek nagyon fontos szerepe van nem csak a rabok oktatásának terén, de a társadalomba való reintegrációjuk esetében is. A tanulmány szerzői hasonló megoldást javasolnak, mint amilyen Svájcban működik, és a legjobb példák között kiemelik Dánia mellett Magyarországot is, ahol információik szerint már négy éve megoldott ez a kérdés.

"Valami nagy baj lehet börtöneinkkel, hogyha olyan országokban, mint Magyarország, Görögország vagy Oroszország ezt a kérdést már kielégítően megoldották, míg nálunk még semmilyen lépés nem történt az ügyben." - írja némileg pejoratívan Steve Taylor, a Forum on Prisoner Education igazgatója.

A jelentésre a kormány e hónap elején egy terjedelmes dokumentumban válaszolt is, ez a válasz a szervezet honlapjáról teljes terjedelmében letölthető és olvasható. A válasz hangvétele korrekt, általánosságban támogatja és üdvözli az indítványt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • blackeagle #13
    Miért ne ? Oda üssön be a BSA :)
  • Gabest #12
    warez ftp a börtönből, az de ütne :P
  • pistike88 #11
    Egyetértek veled!
    A rohadt kultúrmajom milyen alapon emlegeti így kis hazánkat?????????
    Azt a sápadt pösze kurva any......
  • haxoror #10
    "hogyha olyan országokban, mint Magyarország,..."
    Hát bassza meg magát nem tudom mi a halálra olyan büszkék az angolok, majd ha visszi tudják szorítani az analfabéták számát olyan alacsonyra mint mi akkor ugassanak!
    A raboknak meg nem ingyen internet kell hanem kemény fizikai munka ólombányában, akkor mindgyárt kevesebb lesz a visszaeső bűnöző szvsz.
  • lazsi #9
    A takonyszájúak(fidesz) meg a büdös imperialisták akik magukat szocialistáknak tartják(mszp) mindent megengednek a raboknak pont azé h rájuk szavazzanak. Van egy viccem a témához:

    Politikus megy a segédjével az óvodába, körülnéznek, megkóstolják a menzakaját, utána a politikus mondja a a segédjének: Jegyezze föl, hogy nagyon finom az étel, minden nagyon jó, a támogatás felét el kell venni!
    Mennek az iskolába, körbejárnak, megkóstolják kaját, politikus: Jegyezze föl, hogy nagyon finom az étel minden nagyon jó, a felét a támogatásnak vegyék el!
    Mennek a börtönbe, körbejárnak, megkóstolják az ételt, erre a politikus: Jegyezze fel, h a támogatást meg kell növelni, mi az h nincs minden cellában tv?
    Erre megkérdezi a segédje, h miért mondta az iskolában meg az ovodában h a támogatást el kell venni és a börtönnek odaadni?
    politikus: Hát Sanyi, mi már óvodába meg iskolába nem fogunk járni, de börtönbe még kerülhetünk.
  • endyxx #8
    nahh, télleg be kéne vonulni ahhoz, h. lássuk az igazat. xerintem nem biztos, h. olyan kafán tudnak netezni a rabok, mint én itthon, ismerve a börtönállapotokat...
  • Kami #7
    Komolyan mondom, ez már tényleg vérlázító! A munkahelyen, ha már megnézek egy engem is érdeklő weboldalt, ami adott pillanatban nincs öszhangban a munkámmal, már kirúgással fenyegetnek, ezek meg netezhetnek észnélkül. Kurvajó! Jobb dolga van egy bűnözőnek mint egy átlagos magyar embernek. Még szerencse hogy otthon van net így havi 10 rugóért élvezhetem a szélessáv előnyeit. Igaz nekünk fizetni kell érte ellentétben "szegény" bűnözővel, hiszen neki JÁR! Mondjuk a gyilkosoknak járna még egy kötél is! Komolyan mondom ha behozzák a börtönökben az intimszobákat, lesz mobil, lehet kurvákat fogadni, akkor Én is kinyírom a főnökömet és megyek a csillagba! :-)
  • Béla bácsi #6
    Lassan jobban él már egy sorozatgyilkos mint egy tisztességes pénzkereső ember...
  • Barthez #4
    Luminas: mi tart vissza a börtönélettől? Ja, hogy azért a börtön erősen korlátozza mégiscsak az élettered?
  • Luminas #3
    Komolyan mondom, kedzem azt hinni hogy a rossz sorsú hajléktalanok akkor járnak a legjobban, ha megpróbálják kirabolni a bankot - ha sikerül akkor csomó pénzhez jutnak, ha nem akkor ingyen kajához és szálláshoz, ráadásul segítik őket "visszaintegrálni" a társadalomba.. :(