Szekeres Viktor

Véres játék­adaptációk tömege várható

Az ősszel bemutatandó Bloodrayne, és a 2006 nyári premier Dungeon Siege után lehet, hogy Dr. Uwe Boll rendezi a Postalból készülő filmet is.

Uwe Boll eddigi számítógépes játékadaptációinak a rajongók véleménye szerint még az "annyira rossz, hogy már jó" mércét sem sikerült megütniük és természetesen anyagilag is óriási bukták voltak. Boll a piacra a noname színészekkel leforgatott, 12 millió dollár gyártási költségű (+10 millió marketingre) House of the Deaddel próbált betörni, a film azonban az USA-ban csak 10,2 a világ többi részén még 3 millió dollárt jövedelmezett.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Képek a House of the Dead filmből - klikk a nagyobb változathoz

Második próbálkozása a kult Alone in the Dark feldolgozása volt, ezúttal ismertebb színészekkel (Christian Slater, Tara Reid, Stephen Dorff). Az eredmény amellett, hogy az eredeti játékhoz látványosan nem volt sok köze, még a HOTD-nél is nagyobb bukás volt. A 20 millió dollárból gyártott Alone in the Dark 5,1 milliós bevételt hozott Amerikában és kemény 800 ezret a világ azon országaiban, ahol a filmforgalmazók alkalmasnak találták a filmet mozis vetítésekre. Az említett két film természetesen a premierjük óta tagja a legnagyobb netes filmadatbázis, az IMDB 100 legrosszabb filmje klubjának.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Képek a Alone in the Dark filmből - klikk a nagyobb változathoz

Az már biztos, hogy még október-november magasságában moziba kerül az év elején leforgatott legújabb Boll filmes adaptáció a Bloodrayne, amelyet már 25 millió dolláros büdzséből forgatott a német. Az Erdélyben és Bukarestben forgatott vámpírfilm főszerepében a T3-ból ismert Kristanna Loken lesz látható, de Boll olyan színészeket győzött meg a többi szerepre is, mint Michael Madsen (Kill Bill, Sin City), Michelle Rodriguez (Halálos iramban, Resident Evil), Ben Kingsley, Billy Zane, Geraldine Chaplin vagy Meat Loaf (Harcosok klubja). A történet a 18. századi Erdélyben játszódik.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Képek a Bloodrayne filmből - klikk a nagyobb változathoz

Már csak az utómunkálatok folynak a 2005 elején forgatott Dungeon Siege-en is, amely nagyrészt kanadai pénzből készült és 55 millió dollárt kóstált. A hírek szerint a pénz nagy része ezúttal jobbnál jobb számítógépes effektekre ment el, hiszen a színészi gárda jobbára ismeretlen nevekből fog állni - a House of the Deadből megismert Will Sanderson lesz a film főszereplője.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Képek a Bloodrayne filmből - klikk a nagyobb változathoz

Uwe Boll további terveiről sok pletyka kering, de egyelőre csak az biztos, hogy a Dungeon Siege befejezése után azonnal a Far Cry-film elkészítése következik a rendező tömött noteszában. Az FPS feldolgozása, és a sok egyéb pletyka mellett még két filmet jelentett be hivatalosan a rendező, amelyek már előkészületi fázisban vannak. Természetesen mindkettő ismét játékadaptáció, így a Hunter: The Reckoning, valamint a Fear Effect rajongói kezdhetik el vágni a centit, hiszen kedvenc játékukból nemsokára film születik a Mágus kezei alatt.

A legújabb szenzáció az egyelőre hevesen cáfolt hírek ellenére is tartja magát a szóbeszéd, miszerint a Postal c. FPS feldolgozására is kivetette a hálóját a végtelen pénzutánpótlással rendelkező Uwe Boll és filmjeit láthatóan egyre nagyobb költségvetésből gyártó produkciós cége.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Ahogy nézzük, ebben az életben már csak egy dolog biztos. A Halo filmes adaptációja biztonságban van a német filmhentestől, hiszen azt már Alex Garland írja meg, akinek a 28 nappal később, valamint a Part forgatókönyveit is köszönhetjük, és a Microsoft által 10 millió dollárért (15% részesedésért) árult filmes projektre nem valószínű, hogy áldozna az olcsó B-filmek kortárs koronázatlan királya. Filmjeinek hazai megjelenéséről akár moziban, akár DVD-n egyelőre még nincs hír.

A Bloodrayne előzetesének letöltése

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hoz_Hun #49
    Igez ez csak Trailer, de az itt letölthető bemutatóban, mikor Michelle Rodriguez barátságossan hasbaszúrja a fazont, akkor szépen átkarolja a válát és mikor szúrja már a hóna alatt van átkarolva a faszi. Na mindegy biztos alaposan snittelve van.
  • mouss #48
    erről a fasziról nekem mindíg Edward D. Wood Jr. jut z szembe, bár a Mestert nem szeretném egy ...hát... szóval herr bollhoz hasonlítani.
  • Zoliz #47
    Uwe Boll lassan olyan lesz mint a magyar -bocsánat cigány- Győzike. Imádjuk mert olyan hülye, hogy az már röhej. Mi lenne velünk ilyen emberek nélkül? Unalmas lenne a világ. Nem lenne kit anyázni se. Hm?
  • irkab1rka #46
    az alone in the dark nekem játéknak sem tetszett, a film pedig hozta ugyanezt az alacsony szinvonalat :) mi baj van vele:)))
  • PeeTeR #45
    HotD viszont jo volt :P illetve nekem tetszett
  • PeeTeR #44
    remelem a Bloodrayne -t nem qrjak ugy el mint az AitD -ot.. borzalmasan rossz az a film
  • Piscator #43
    **tömeg**
  • Piscator #42
    De jó!
    Még több "töemg kult" film a szorongásgyártó Hollywoodból.
    Nélkülem.
  • winnie #41
    az, hogy egy német csinál olyan filmeket, amit amerikában senki sem néz meg, az szerintem nem az amerikaiak bűne.

    ha néznék és sikeres lenne, akkor talán, de így...
  • ttbela #40
    Szerintem ez a köcsög amcsi fiatalok bűne, hogy ilyen szarokra van igény!!! Szerintem a Postal játék egy nagy baromság, de teccet mer a magyar szinkronos verzióban igen jó humora volt.