awender

Postal 2



Kiadó: Whiptail Interactive
Fejlesztő: Running With Scissors

Rendszerkövetelmények:
Minimum:733 MHz-es PIII vagy AMD Athlon, 128 MB RAM, 32 MB-os GeForce 2 vagy Radeon szintű videókártya
Ajánlott: 1.2 GHz PIII vagy AMD Athlon processzor, 384 MB RAM, 64-os GeForce 3 vagy Radeon 8500 szintű videókártya
Hasonló játékok: Carmageddon
Kategória: FPS

Ez a játék és maga a játék ismertetője nem ajánlott 18 éven aluliaknak, állatvédőknek, mélyen vallásos embereknek, politikusoknak. Amennyiben bármelyik kategóriába tartozónak érzed magad, kérjük NE olvasd el ezt a cikket.

Hol volt hol nem volt, volt egyszer egy 1997, amikor még a Windows 98 volt a legklasszabb újdonság, az egy gigáról pedig csúcskategóriás lemezegység jutott eszünkbe, nem pedig a memóriaméret. A játékok többnyire csendes állóvizében óriási hullámokat keltett a szépen csöndben belepottyantott Postal. Jelenleg is tilos a forgalmazása Angliában, Németországban, Ausztráliában. A postás fickó kinyírja a környéket - foglalhatnánk össze röviden a történetet. A játék azonban nem egy egyszerű lövöldözős játék. Az általa ábrázolt véres, kegyetlen gyilkosságok és mészárlások méltán keltettek közfeltűnést. Joe Lieberman szenátor a játékot Amerika első három legrosszabb dolga közé sorolta. Az RWS (Running With Scissors) számtalan közvetett és közvetlen támadást vészelt át. Hat év után úgy döntöttek, hogy a játékot 2D-ről átnyomják 3D-re, és ha már így döntöttek, legyen a motor mondjuk az Unreal II motora. Amit kaptunk, az minden képzeletet felülmúl...

Klikk ide! Klikk ide!

A játék, megjelenése napján azonnal meg is kapta az ESRB (Entertainment Software Rating Board) minősítését. A játék a szervezet szerint túllépi a rendkívüli brutalitás, öncélú erőszak és extrém kegyetlenkedés határát, trágár és szexista. A vér, kínzás és drogok jelenléte pedig nagyon intenzív a játékban. Mindenesetre valóban nehéz vér és brutalitás nélkül valakit gumibottal halálra verni. A Running With Scissors (Ollóval szaladni) forgalmazó cég képviselője szerint a játék a rajongóknak készült és nem politikusoknak, szülőknek vagy "pénisz" mint szó ellen keresztes hadjáratot viselő kritikusoknak. A cég képviselője magát egyébként MMM-nek hívja, Mad Minister of Mayhem-nek, vagyis a Pusztítás Őrült Miniszterének. Ha a kedves olvasónak fennakadt a szeme, az nem véletlen, ugyanis ez így azért tényleg abnormális.

Klikk ide! Klikk ide!

Az alkotók

A játékban szerepelnek a játékcég alkalmazottai is. Őket is meg lehet ölni vagy kínozni. Nehézség csupán abban rejlik, hogy ők tudják, miről van szó, így többnyire gépfegyverrel közlekednek. Amennyiben nem vagyunk ennyire elvetemültek, akkor segítenek nekünk. Ha valaki megtámad minket, ők azonnal mellénk állnak - még rendőrökkel szemben is.
Desi a játék szellemi atyja, a játékfejlesztő cég igazgatója. A játékban is feltűnik természetesen. Ő az, aki magát MMM-nek titulálja, a játékról csak annyit mondott: "A bűn jó, de a Postal 2 nagyon, nagyon rossz."

Nehéz a játékkal dicsekedni, mert míg egy átlagos játéknál megszokott, hogy eredményeinket, sikerünket megosztjuk barátainkkal, addig ennél a játéknál ez a típusú sikerélmény kínos. Csillogó szemmel, lelkesen mesélni a játékról pszichopata dolog. Arról mesélni, miként lestünk meg fegyvertelen nőket, hogyan vágtuk őket fejbe, majd amikor az életükért könyörögtek, hogyan végeztük ki őket puskával - abnormális. Ha mégis dicsekszünk és baráti társaságunk a fenti fejleményeket lelkesen, kiszáradt szájjal, kipirult arccal hallgatja, mindenképpen gondolkodjunk el azon, hogy jól megválogattuk e társaságunkat.

Klikk ide! Klikk ide!

Alaptörténet

Postásunkat az 1997-es vérengzés után úgy látszik rehabilitálták és valószínűleg mélyreható pszichológiai gyógykezelésnek is alávetették. Mindenesetre van kutyája, macskája, barátnője és autója. Természetesen egyikük sem működik rendeltetésszerűen, ezért hősünknek nagyon nehéz az önkontrollját fenntartania. A játék célja egyébként a normális viselkedés, vagy annak látszatának fenntartása. Munkába járás, tej vétele a közértben, aláírásgyűjtés és a többi rendkívül érdekfeszítő foglalatosság. A győzelem felé vezető út a normalitás tűnékeny illúziójának fenntartása. Ez rettenetesen megerőltető. Miközben pénzt veszünk fel a bankból, kirabolják. Tejvásárláskor rájövünk, hogy nincs pénzünk. Teljesen természetes, hogy a frusztrációnak valahol kiutat kell találnia. Sajnos mint minden Arizonai kisvárosban, a lakosság elég jól fel van fegyverezve. Elég egy nőt fejbe rúgnunk a ház mögött, azonnal pisztolyt ránt - micsoda világ...

Persze vannak olyan feladatok, melyek kifejezetten mulatságosak. Például elmehetünk apánk sírjához a temetőbe - le is vizelhetjük. A papoknál feloldozást kérhetünk bűneink alól :) A vizelet fegyverként való felhasználása mindenképpen érdekes. Az állatok területük megjelölésére használják többnyire. Természetesen nem tudunk annyit vizelni amennyit akarunk a játékban, azonban hősünk - megkockáztatom - beteges mennyiséget raktározott el húgyhólyagjában. Általában a levizelt emberek különbözőképpen reagálnak. Valaki kétrét görnyedve elhányja magát (jól fejbe lehet csapni közben), valaki pisztolyt ránt és felénk lő. Olyan még nem történt, hogy hasonló típusú munícióval valaki visszalőtt volna.

Desi-től még a játék megjelenése előtt a tiltakozók megkérdezték, hogyan is érezné magát, ha ő is célpont lenne. Desi ezután úgy döntött, szerepelni fog a játékban. Őt úgy ismerjük meg, hogy belénk köt és levizel minket. Ezután esetleg visszavizelhetünk, vagy lefejezhetjük. A nyíltszíni vizelés mint módszer mindenképpen erősödik bennünk, amint találunk pár nyilvánosvécét. Mindenesetre semmi olyat ne együnk a játék előtt, ami kijöhet belőlünk.

Klikk ide! Klikk ide!

Rendőri jelenlét

Sajnos a gyilkosságok, kegyetlenkedések terjedésével párhuzamosan, nő a városban a rendőri jelenlét. Ilyenkor még arra is figyelni kell, nehogy akár csak a sliccünket is lehúzzuk, hiszen a rendőrök valamilyen okból kifolyólag meg akarnak minket ezután bilincselni. A rendőröket egyébként jobb távolabbról, gondos célzással fejbe vagy hátba lőni. Ekkor nem tudják azonnal, honnan is jött a lövés, és ha elsőre nem fekszenek meg tőle, van esélyünk még egy második lövésre is. Ha a távolban nem látunk vértócsát, akkor a rendőr csak az eszméletét vesztette el. Ekkor odamehetünk agyonrugdalni vagy levágni a fejét.

Ha van rendőr a közelben, és egy másik személyről feltételezzük, hogy van nála fegyver, akkor rúgjuk hátba a fickót vagy nőt. Ekkor előkapja fegyverét, hogy a támadótól megvédje magát. Erre a rendőr is előkapja fegyverét és elkezdik egymást lőni. Az életben maradt rendőrnek vagy civilnek egy jól irányzott fejlövés már elég szokott lenni. Néha azért érdemes elfogatnunk magunkat. Ilyenkor elvesztjük fegyvereinket és börtönbe kerülünk. A fogdából önhatalmúlag szabadulva lophatunk rendőrruhát magunknak és így folytathatjuk sorozatgyilkosságot.

Klikk ide! Klikk ide!

Ha levágjuk valakinek a fejét, akkor utána le is vizelhetjük, vagy focizhatunk vele. A halottakat addig rugdoshatjuk, amíg az összes végtagjuk össze nem törik. Ekkor össze-vissza lóg mindenük. Művészi beállítottságunk hangsúlyozhatjuk azzal, hogy a holttesteket bizonyos formába rendezve rugdossuk.

Ha egy még élő áldozatot sikerült beszorítanunk mondjuk egy fürdőszobába, és nem tud elszaladni, akkor nyugodtan használjuk a lábunkat. Rugdossuk és vizeljük le. Mindenesetre csak óvatosan rugdossuk, mert hamar megfekszenek. Ha esetleg a rugdosás után nem hal meg, akkor általában próbál kúszva elmászni előlünk. Ekkor már nem szabad megrúgni, mert azonnal meghal. Próbálkozhatunk ilyenkor a még élő áldozat felgyújtásával. Ha szétégett, akkor rugdossuk tovább, vagy böködjük lapáttal.

Ellentétben a legtöbb lövöldözős játékkal, itt a gyengébb fegyverek is népszerűek. A gumibot, láb, lapát érdekes, vérfagyasztó kombinációkat eredményezhet. A lapát lefejezésre is alkalmas eszköz, ezért óvatos használata - enyhe bökdösés - javasolt csak. Érdekes játék lehet még a hullahoki, ahol az élettelen testeket püföljük. Hogy ez miért jó, azt nem tudni, mindenesetre nagyon véres művelet. Ha pulzáló, spriccelő vért szeretnénk látni, akkor megtaláltuk a megfelelő fegyvert.

Klikk ide! Klikk ide!

A játék karakterei gyönyörűen kidolgozottak. Találunk olyan hölgyet, kinek arcvonásai Britney-ről lettek mintázva. A muszlim vallási fanatikusok pedig nagyban hasonlítanak Osama-ra. Nagyon sok arcot modelleztek a készítők, így beletelik egy kis időbe, amíg két ugyanolyan arccal találkozunk. Az RWS rendkívüli munkát fektetett abba, hogy a játék és a szereplők megjelenése, mozgása minél realisztikusabb legyen. A játék olyan hitelesre sikerült, hogy egy-egy jól sikerül gyilkosság vagy mészárlás után körülnézünk, látta e valaki, mit tettünk a képernyőn.

Az állatok mozgása nagyon szép. Elefánttal, kutyával, macskával találkozhatunk a játék során. Mindhárom állatnak megvan a maga kis szadista célja. A macska hangtompítóként való használata elmebeteg ötlet. A hatás kedvéért csak élő macskát kötözhetünk a csőre. Az elefánt fáklyaként impozáns látvány. Érdekes és új karakterek a játék vége felé a fejvadászok és kommandósok, akik a titokzatos gyilkos után kutatnak. Kreativitás

A kegyetlenkedés és brutalitás olyan arzenáljával találjuk szemben magunkat, hogy ötletességünknek csak józan eszünk és ízlésünk szab határt. A játék csupán annyira válik kegyetlenné, amennyire akarjuk. Volt szerencsém(?) látni kollegám játék közben - azóta kerülöm. Érdekes lehetőség a távcsöves ráközelítés, ilyen esetekben a nőkről eltűnik a szoknya, és alsóneműjüket is szemre vehetjük. Játszhatunk úgy is, hogy csak bizonyos bugyiszínű nőket ölünk meg - persze ha látunk valahol egy magányosan sétálgató csinos rendőrnőt, azért kivételt tehetünk.

A való életből átvett dolgok, hasonlóságok mindenképpen emelik a játék élvezeti értékét. A város kicsit South Park-os sikeredett, Britney, Osama, Coleman, Apu indián a Simpson-ból mind feltűnnek. A játékban minden egyes épület egyedi. A textúrák is nagyon változatosak. A játékhoz adott szerkesztővel saját pályát építhetünk saját modokkal. Így akár munkahelyünket is modellezhetjük főnökünk és kolleganőink arcképével :)

Klikk ide! Klikk ide!

Hasonló játékok

Mivel a Carmageddon megjelenése után sem lettek veszélyesebbek az utak, ezért remélem a postások továbbra is a normalitás határát fogják súrolgatni. A Postal Man (postás) első része szerintem jobban megrázta a közvéleményt, mint a második rész, pedig utóbbi jóval kegyetlenebb. Aki a Carmageddon-t szerette, az a Postal-t imádni fogja - de lehet hogy elhányja magát és rosszul lesz. Mindazonáltal a Soldier of Fortune-ban talán több a vér és bél. A Postal 2-ből - talán szándékosan -kihagyták a hullákon keletkező sérülések ábrázolását.

Mi jöhet még? A játékban szereplő gyönyörű lányokat elnézegetve elképzelhetjük, milyen irányban fejlődhet tovább a játék. A szex mindig is nagyobb tabu volt, mint a gyilkosság, ezért lehetséges, hogy kihagyják a harmadik részből, mindenesetre a kísértés biztosan nagy.

Klikk ide! Klikk ide!

Csalások

A kódok bevitele jellemző a Postal 2 szellemiségére. A gépünkön vagy működik, vagy nem. Mindenesetre mazochistáknak nem ajánlott a használata... Nyomjuk le a shift + @ vagy shift+~ billentyűket. Némely gépen ekkor feltűnik a játékkonzol. Írjuk be azt hogy SISSY. Ekkor a játékban bekapcsoljuk a csalás üzemmódot (ekkor még semmilyen könnyítés nincs). Ezután a következő kódokat használhatjuk:

Alamode - Isten mód
PackNHeat - Minden romboló fegyver a mienk lehet.
PayLoad - Minden nálunk levő fegyvert újratölt
IAmSoLame - Minden fegyvert megkapsz teljes tárral, ráadásul láthatatlanná válsz.
PiggyTreats - Sok mogyorót kapsz
JewsForJesus - Sok pénzt kapsz
BoyAndHisDog - Sok olyan dolgot kapsz, amivel a kutyát magad mellé állíthatod
Jones - Sok egészségügyi csomag
SwimWithFishes - Minden radarral kapcsolatos dologhoz hozzájutás
FireInYourHole - Lehetővé teszi a rakétakamerás nézőpontot
IAmTheOne - Sok cicacuccot kapsz
LotsAPussy - Sok macska
BlockMyAss - Golyóálló mellény
SmackDatAss - Kommandós hacuka
IAmTheLaw - Rendőrruha
Healthful - Teljes gyógyulás és egészségügyi csomagok
Whatchutalkinbout - Minden nem aktív szereplőt Gary Coleman-né változtat
Oasma - Minden nem aktív szereplőt fanatikussá változtat
RockinCats - Minden fegyvert, ahol a döglött macskát hangtompítónak lehet használni, felszerel eggyel. Amikor lelövöm a macskát róla, új jelenik meg.
DokkinCats - Macskaismétlős fegyver beszüntetése
IFeelFree - Szellem mód
LikeABirdy - Repülés
Fly - Gravitáció megszüntetése
Walk - Sétálás visszaállítása
Slowmo (number) - Sebesség állítása Grafika: A játék nagyon szép. A kor színvonalának tökéletesen megfelel. A tájak, emberek, alaposan kidolgozottak, a gusztustalanságok pedig gusztustalanságnak hatnak a játékban. A grafikus motor az Unreal Warfare Engine továbbfejlesztett verziója.

Kezelőfelület: Az FPS-ekben már megszokott, szokásos színvonal. Áttekinthető, a játék hangulatához illően elég gusztustalan. Könnyen figyelemmel kísérhetjük egészségünk alakulását és minden egyéb fontos dolgot.

Játékmenet: Frenetikus és nagyon addiktív. Egyszerűen nem lehet abbahagyni a kegyetlenkedést. A sikoltozó, menekülő emberek nem az ember segítőkészségére hatnak.

Hangeffektek: Borzasztó, gusztustalan, obszcén és vérben tocsogós. A jópofa beszólásoktól a rendkívül durva és már-már edzettebb fülnek is szokatlan profanitásig terjed a skála. Semmilyen más játék nem viselne el ilyen mérvű vulgaritást.

Zene: Inkább csak a bevezetőben találni valami zenéhez hasonlót, bár inkább olyan thrillernek szóló aláfestésnek tűnt. A játékban nincs, de nem is hiányzik. Kétségbevonhatatlan azonban, hogy metálra jobban megy az ölés - ezért hiánya nem nyerő.

Multiplayer: Egyelőre nincs. A játék azonban szinte kiált a többjátékos üzemmódért. Nem tartom kizártnak, hogy a közeljövőben kiegészítőként megvásárolhatjuk ezt a lehetőséget.

Intelligencia és nehézség: A karakterek viselkedése emberi, viszonylag ritkán ostoba. A játék nehézsége a vérfürdő mértékével egyenlő arányban nő. Az egész várost kiirtani szerintem lehetetlen, de ha valakinek mégis sikerül, kérem kíméljen meg a sikersztoritól. A karakterek intelligenciája soha nem lehet elég kifinomult, főleg ha emberi intelligencia szimulálásáról van szó. Csak egy bosszantó hibát lehet észrevenni, amikor az MI nem veszi észre azt, hogy gránátot dobok feléje.

Összegzés: Soha, semmilyen körülmények között ne hagyjuk, hogy a játékkal 18 éven aluliak játszhassanak. Az érzelmileg, lelkileg stabil emberekre valószínűleg semmiféle negatív hatást nem gyakorol a játék. Nekik ajánlom a játékot, hiszen amint Desi is megfogalmazta: "A játék az játék, a játékban történteknek semmi köze a valósághoz. Nem ajánljuk gyermekek, szenátorok, egyházi vezetők és/vagy olyanoknak, akiknek pszichéje sérülékenyebb. Nem ajánljuk politikusi pályára készülőknek és azoknak, akik szeretnek nagyzolni. A játék azonban nem fog megvakítani, nem késztet maszturbálásra, nem leszel tőle szociálisan instabil, kegyetlenkedésre hajlamos egyén. A játéktól nem veszted el az önkontrollod és nem fogsz örökké a pokolban égni."
Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Batista98 #307
    valaki segítene plz?
    ha valakinek megvan az awp mod, az lécci segítsen!
    nem tudom betölteni a mentésemet valmiért mert valami hibát ír ki, mikor megpróbálom. kilép a játékból és kiír egy hibaüzenetet.
    ha valaki tud, akkor segítsen please.
  • Jaka923 #306
    A konténerek közt van egy vékony rés, amelyen átmehetsz
  • tibi08 #305
    szevasztok!azt szeretnem megkerdezni hogy keddnél amikor el kell menni gyónni akk merre kell menni mert a térkép mutassa hogy ott a templom de tele van kontenerekell rakva valaki HELP!Pedig egyszer amikor régen jatszottam simán ott odajutottam.Előre is THX.
  • Vasvilla #304
    Sziasztok! Egy kis segítség kéne. Amikor bemegyek a rendőrségre kifizetni a bírságot akkor letartoztatnak. Ha nem hagyom akkormeg az a rendőr is nekem jön és lő akinek be kéne fizetnem a bírságot. Szóval teljesen zsákutcában vagyok. Ha valaki tud megoldást írja meg legyen kedves! Előre is köszi!
  • Hookah20 #303
    DETEKTIV5555! Ahhoz hogy létrehozhass szerver játékot le kell töltened a Postal 2 Multiplayer verzióját. Itt az SG-röl letöltheted. Csak keress rá a letöltéseknél a Postal 2-re.
  • bagozoltan #302
    Heló nem tudjátok hogy mi kell ahhoz hogy tudjak a neten játtszani????

    Legyetek szivesek lépésről lépésre leírni hogy hogy kell ezt előre is köszönöm!!!!!!!
  • lestat2000 #301
    Hello az lenne a bajom h amikor le kell hugyozni az apánk sírját akkor nekem nincs ott a kcisi cipzár jel és így nem tok hugyozni:S:S:S
    Mit kell csinálni h meglegyen ??
  • RNadal1203 #300
    ha sikerült már akkor bocs de mondom.: be kell menni a rendőrségre. odamenni a pulnál álló rendőrhöz kifizeted a cash-t eljössz oszt készen is van
  • linkinboy #299
    Hello!

    Segítség kéne!!!

    Amikor meg kell szerezni vmi jegyet és nem tom hol van!!!!!

    Segítsen vki PLS!!!!!!!
  • bloodthirst #298
    A haldetektorral meg rendőröket foghatsz:) Jelez ha rendőr van a közeledben.