Dojcsák Dániel

Dungeon Siege a mozikban

A Boll KG német produkciós cég filmre viszi a Gas Powered játékát, a Dungeon Siege-et.

A tény, hogy a House of Dead teljes csőd volt a kritikusok véleménye szerint, nem riasztja vissza a németeket újabb számítógépes játékok filmjogainak megvásárlásától. Közel két hónappal azután, hogy bejelentették a Blood Rayne filmvászonra vitelét, Uwe Boll a cég vezető rendezője nyilvánossá tette következő filmadaptációjuk terveit.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Míg a Blood Rayne adaptációnak 30 millió dolláros költségvetése lesz, Boll közlése szerint a Dungeon Siege-et jóval magasabbra lőtték be, mégpedig 50 milló dollárra.
"A film átülteti a vidójáték műfajt és a mainstream szórakoztatás közönségét célozza majd meg." - mondta Boll, aki azt jósolja, hogy a Gyűrűk Urával lesz majd egy szinten új produkciója.

Természetesen nem elhanyagolható, hogy Boll legutolsó filmje a House of Dead, mint "siker" mindössze 5,6 millió dollárt hozott a konyhára a premier hétvégéjén.

Néhány évvel ezelőtt még a trend az volt, hogy híres filmeket adaptáltak számítógépre, hogy a név eladja a játékot is, mostanság viszont gyakran megfordulni látszik ez a gyakorlat.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!


A Tomb Raider sikerén felbuzdulva valószínűleg sok filmes producer szíve megdobbant és az utóbbi időben lázas liszenszvásárlásba kezdtek. Emlékezhetünk még a Resident Evilre, s talán még lehetne sorolni az utóbbi években hazánkba is eljutó számítógépes játék adaptációkat. A divat ellenére viszont elmondható, hogy ezek a filmek legtöbbször nem a kasszasiker kategóriát érik el, s gyakran nem is jut ki az USA-ból egy-egy elkészült film.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Esrohnoil #7
    Én nem nevezném RG-nak a helyedben...
  • Gladiator #5
    na, ez zsír lesz. a játék tetszett, főleg a sok világító bot, meg kard. ha jól megcsinálják, egy kurva látványos filmet kapunk majd.
  • rolika #1
    hogy ebből milyen filmet csinálnak, azt elképzelni sem tudom...
    de semmi jót nem várok tőle :)