Berta Sándor

Kettős játékot űz a Sanyo

A Sanyo biztosra akar menni, és minden eshetőségre felkészült a DVD-utódformátumok harcában.

Csak most derült ki, hogy a Sanyo cég mind a HD-DVD konzorciumnak, mind a Blu-ray Szövetségnek tagja. A Sanyo eddig a HD-DVD konzorciumot erősítette, ám idén áprilistól tagja lett a Blu-ray Szövetségnek is. A vállalat úgy döntött, a jövőben mind a két formátumot támogatja, és mind a két tábornak szállít majd az alkatrészeket. Ez a szakemberek szerint okos lépés, hiszen mindegy, ki nyeri meg a párharcot később, a Sanyo mindenképpen jól jár.

A Sanyo a tervek szerint az év végén mutatja be HD-DVD-lejátszóját, amit várhatóan egy mindkét formátumot támogató, úgynevezett kombó készülék megjelenése fog követni.


Mint ismeretes, a Blu-ray lemezek előnye a maximum 50 GB-os tárolókapacitás, azonban előállítása meglehetősen drága. A HD-DVD-korongok gyártása jóval olcsóbb - köszönhető ez elsősorban annak, hogy a jelenlegi DVD-lemez-gyártósorokon is legyártható, viszont a tárolókapacitásuk "csak" 25 GB. A Toshiba ugyanakkor nemrég jelentette be, hogy megtalálta a módját 30-45 GB tárolókapacitású HD-DVD-diszkek elkészítésének, amire a TDK 100 GB-os Blu-ray koronggal válaszolt. Mind a HD-DVD, mind a Blu-ray lemezek közösek abban, hogy a lejátszók kék lézert használnak az olvasásukhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #5
    De. PS3-ban is BluRay lesz, de attól még futtatja a korábbi játékokat is - DVD-ről, CD-ről. [DVD-R-ről, CD-R-ről is - idővel. :) ]
  • Hegyikecske #4
    és akko cdt meg dvdt nem is fog tudni olvasni? (mer ahhoz még piros lézer kell)
  • noss #3
    Sanyi tudja.
    Majd mindenki más így fog tenni és egy idő után csak kombókészülék számít majd korszerűnek/elfogadhatónak...
  • Robeast #2
    Eddig csak a háttérben sunyin sompolygott
  • [HUN]PAStheLoD #1
    Csak most derült ki, hogy a Sanyo cég mind a HD-DVD konzorciumnak, mind a Blu-ray Szövetségnek tagja.

    És ezt hogy ? :0