SG.hu

Asztali LG DVD-író Microsoft szoftvertechnológiával

Az LG Electronics bejelentette a világ első olyan digitális képrögzítési (DVR-felvételi) funkciókkal ellátott DVD-felvevőjét, ami a Microsoft új szoftvertechnológiáját használja.

Az LG LRM-519 - amit Bill Gates, a Microsoft elnöke és vezető szoftvertervezője mutatott be a 2005-ös nemzetközi CES rendezvény előestéjén mondott beszédében - magasra teszi a lécet a DVD-felvevők robbanásszerűen növekvő piacán. Ez az első 160 gigabájtos merevlemez-meghajtóval és DVD-felvevővel rendelkező konvergencia-termék, amely elektronikus programvezérlőt (EPG-t) és PC-kapcsolatot használ a Microsoft technológiájának alkalmazásával.

"Most, hogy a digitális konvergencia fogalma egyre hétköznapibbá válik, a Microsoft és az LG technológiájának nagy teljesítményű kombinációja újradefiniálja az írható média fogalmát az otthoni szórakoztatás területén" - mondta Dr. Hee-Gook Lee, az LG Electronics műszaki igazgatója. "A vezetékes és vezeték nélküli otthoni hálózatokat és az innovatív PC-kapcsolatokat támogató LG LRM-519 egy valódi digitális konvergencia-termék. A Microsoft és a digitális televíziók, telekommunikációs és digitális konvergencia-termékek területén vezetőnek számító LG Electronics stratégiai szövetségének eredményeképpen az új termék az LG azon eltökéltségét tükrözi, amellyel igyekszik megszerezni a vezetést a fogyasztói elektronikai termékek globális piacán" - tette hozzá dr. Lee.


"A vásárlók rugalmasságot és választási lehetőséget akarnak a digitális szórakoztatásban. Az LG-vel fenntartott partnerkapcsolatunk éppen erre sikeres példa" - mondta Rick Thompson, a Microsoft Corporation Windows Client Extended Platforms részlegének vállalati alelnöke. - "Ezzel az új DVD-lejátszóval a fogyasztók profitálhatnak az LG szakértelmének és a Microsoft technológiának kombinációjából, amely együttesen innovatív DVD- és DVR-megoldásokat kínál, a Windows XP-re épülő és a Windows XP Media Center Edition 2005-öt futtató PC-ken tárolt digitális fotók, zenék és megannyi más elérésével."

Az LRM-519 a DVR DVD-felvevővel számos különféle digitális szórakoztatási lehetőséget kínál: digitális multimédia-élményt és zökkenőmentes kapcsolatot biztosít a Windows XP-re épülő és a Windows XP Media Center Edition 2005-öt futtató PC-khez, lehetőséget ad a zenék, képek és videofilmek lejátszására az otthoni hálózat használatával. A szerkezet képes mpeg-ek, wma-ak, wmv-k és mp3-ak, valamint jpeg képek lejátszására és megjelenítésére a TV-n. A támogatott hálózati kapcsolatok a beépített Ethernet és a Wi-Fi (802.11a/g). Ez a vezeték nélküli kapcsolat 4-5-ször gyorsabb, mint a 802.11b, így lehetővé teszi az EPG vezérlőadatok zökkenőmentes, nagysebességű fogadását.

A masina tartalmazza a Microsoft integrált EPG-szolgáltatását is. Ez a programvezérlő egyesíti a több forrásból származó (kábeltévés, műholdas vagy földi televíziós) csatornák kezelését. A vezérlő lehetővé teszi a kedvenc tévéprogramok kényelmes megkeresését, rögzítését és megtekintését. A belső merevlemez 160 gigabájtja akár 160 óra hagyományos analóg televíziós program tárolását is lehetővé teszi. A DVR használatával a programok a merevlemezről DVD-re (DVD-R/RW, DVD+R/RW, kétrétegű DVD+R) írhatók, tovább növelve az eszköz alkalmazkodóképességét a kedvenc programjukat rögzíteni kívánó felhasználók elvárásaihoz. Az élő tévéadások rögzítésére szolgáló 90 perces átmeneti tároló pedig nagy rugalmasságot kínál más adatforrások megtekintéséhez. A felhasználók a DVR-rel rögzített tévéprogramokat magukkal vihetik Portable Media Center eszközeiken is.

A termék támogatni fogja a PlaysForSure logo programot is, amelyet azért hoztak létre, hogy segítse a WinXP-s géppel rendelkező vásárlókat az együttműködő eszközök, valamint online zene- és videoáruházak megkeresésében. A logót látva a felhasználók biztosak lehetnek benne, hogy az adott letölthető vagy előfizetéses zenei vagy filmes tartalom működni fog.


Az LG LRM-519 a versenytársakkal összehasonlítva több fontos területen is kiemelkedik. A CPU sokkal jobban hasonlít egy személyi számítógépére, feldolgozási sebessége négy-ötször akkora, mint az összemérhető DVR-termékeké. A termékben található egy 3D "comb" (fésű-) szűrő is, amely a gyártó szerint a többi DVR-készülékénél jobb videokép-minőséget eredményez. Egy másik kimagasló funkció az USB eszközökről (hordozható merevlemezről, USB memóriáról vagy kártyaolvasókról) származó adatbevitel, ami tovább bővíti a termék sokoldalúságát. Az USB-s adatbevitel támogatásának jelentősége abban áll, hogy a hordozható merevlemez csatlakoztatásának lehetősége korlátlan tárterületet biztosít a felhasználók multimédiás fájljai számára.

LG 2005 őszén kívánja bemutatni az LG LRM-519-et az Egyesült Államokban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gyumika #2
    Gondolj a mégkissebbekre is/pl.rám
  • Hegyikecske #1
    Akkor is a számítógép marad a legjobb tv-tunerrel majdnem ugyanaz, csak 100000000* olcsóbb :)
    De majd ha én leszek Bill Gates 2, mer annyi pénzem lesz tuti beszerzek egy darabot