Specker Balázs

Az eBay elektronikus stricik gyülekezete

Egy ingyenes segélykoncert számtalan jegye került fel az eBay aukciós oldalára, némelyeket 1000 fontért kínálnak. Az eseményen a U2 és a Coldplay mellett a legendás Pink Floyd is fellép.


Bob Geldof
A Live 8 segélykoncert szervezői élesen kritizálták a jegyeket eBayen árulókat. Bob Geldof és a Hunter alapítvány felszólította az alkalmi üzéreket, hogy mondjanak le jussukról és minden nyereséget a Live 8-nak utalják át. Ewan Hunter, az alapítvány feje a szituációt egyszerűen csak "obszcénnak" minősítette, és kijelentette: "Mindenkit, aki az eBayen vagy máshol próbálja meg eladni jegyét, felszólítjuk, hogy azonnal álljon el szándékától! Ha valaki nem tud elmenni az eseményre, inkább juttassa vissza a jegyeket a Live 8-nak és ha valaki látja, hogy megpróbálják valamelyiket értékesíteni, semmiképp se licitáljon rá"- tette hozzá.

A július 2-án Londonban megtartandó koncert jegyeiért SMS-ben lehetett jelentkezni, de az érdeklődés messze meghaladta a várakozásokat, több mint 2 millió szöveges üzenet érkezett. A poprajongók vasárnap éjjelig pályázhattak a jegyekért a Hyde Park-i mulatságra, amely az Afrikában dúló éhínség elleni küzdelem jegyében zajlik majd. Eközben a koncertsorozat második helyszínére is (Edinburgh, július 6.) már megindult az SMS-játék.

Az eBay szóvivőnője elmondta, hogy mivel jótékonysági koncertjegyek árusítása nem jogellenes, ezért nem korlátozzák a licitálókat. "Felajánlottunk egy legalább akkora összeget a Live 8 szervezőinek, mint amekkora az érintett jegyek eladásából folyik be hozzánk, megtiltani azonban semmit nem fogunk a jegyüzéreknek. Elvégre szabad világban élünk, ahol mindenki azt ad és vesz, amit akar."

Bob Geldof visszautasította az eBay felajánlását. "Mélységesen felháborít, hogy egyes emberek hasznot húznak mások szegénységéből és kiszolgáltatottságából." Az aukciós piacteret nyerészkedő elektronikus stricik gyülekezetének nevezte, és a jegyek árusításának azonnali beszüntetését követelte. Kijelentette, hogy örülne ha néhány hacker betörne a rendszerbe és tönkretenné azt.

A legfrissebb információk szerint az eBay levette oldaláról a hirdetéseket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • LowEnd #24
    Elektronikus stricik?

    elektronyos ribancot akarok!!!! amolyan lehalkithatósat - főzőset - nem fejfájósat - akinek nincs annnya
  • noss #23
    az extra profit
  • gz8 #22
    Hányszor fogod még ugyanezt a kérdést feltenni?

    Ha van neted, akkor biztosan találsz olcsóbb megoldást is.
  • Caro #21
    Ja, hát aki ilyen SMS f***ságokra költi a pénzét...
    Továbbra sem értem, hogy mi kerül 128 byteon 30 forintba...
  • Pharaoh #20
    Ott van a próbléma, hogy 2 millióan jelentkeztek jegyért, és gondolom nem volt annyi jegy. A jegyüzérek meg szereztek egy csomót, hogy jó pénzért el tudják adni.
  • Aaron Hallam #19
    Hmm amúgymeg mi a bajuk azzal hogyha eladják a jegyeket?
    1:Ott egy pár hirdetés hogy erre és erre lehet jegyet kapni, aki nem hülye úgyis előbb utánanéz a dolognak > ingyen reklám!
    2: Akik megveszik biztos kimennek a koncertre.... (plusz emberek ami mindig jól jön nekik...)
    3:Nem volt ára a jegynek így pénztől nem esnek el, hol itt a probléma?
    Ha van olyan hülye akinek pl az oxigént amit belélegez el tudom adni és még visszamenőlegesen is kérem az árát + kamat akkor agyonlőnek?
  • rezsofiz #18
    lol "elektronikus stricik gyülekezete"

    de nagy faszság.
  • Pharaoh #17
    Az eBay "elektronikus stricik gyülekezete"

    Ha valamit árulnék ott, most tuti beperelném, hogy jönn, ahoz hogy ilyeneket mondjon?

    Van néhánny pedofil is a neten, nem mondon mégse akkor hogy az egész internet pedofilok gyülekezete.
  • Pharaoh #16
    Attól, hogy valaki az ebay-en árul valamit, amit nem kéne, nem kell röktön az egész ebay-t lehordani.
  • Ch_Slater #15
    sőt a Covent Gardenben van jegyüzér állás is. feladat, hogy vásárolj olcsón színházjegyet és vidd el a megbízódnak, aki után rendesen árulja üzletben soxor annyiért :))