Béres Zsolt

Megjelent a Nokia 1110 és 1600

A Nokia két új olcsó modellt dobott piacra, melyekkel a kezdő felhasználókat veszik célba Afrika fejlődő piacain. Ezek név szerint a Nokia 1110 és 1600, amelyeket Juha Pinomaa, a Nokia mobiltelefon részlegének alelnöke mutatott be a kenyai Nairobiban.

A vállalat megpróbálja kihasználni az erősen növekedő keresletet az afrikai, kínai és indiai régióban, ugyanis elemzők szerint csak Afrikában ez év végére a mobilfelhsználók száma elérheti a 100 milliót, míg 2009-re ez meduplázódhat. Ennek megfelelően a vékonyabb pénztárcájúaknak is megfizethető telefonokat próbálnak gyártani. Ezekhez tartozik a két új modell is: a 1110 (a legjobban kelő 1100-as utódja) 80 grammjával és monokróm kijelzőjével 65, míg társa, a Nokia 1600-as a maga 85 grammal és 65 ezer színű kijelzőjével mindössze 85 euróba kerül.

Klikk ide! Klikk ide!
Nokia 1600 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

A készülékek olyan ikonos felülettel lesznek ellátva, amelyek segítik az analfabéta felhasználók boldogulását is. Ez év őszén kerülnek piacra, és polifonikus csengőhangokkal, játékokkal és beszélő óra funkcióval. Mindkét típus kétfrekvenciás működésre lesz képes (850/1900 MHz az USA-ban, 900/1800 MHz a Föld többi részén).

Klikk ide! Klikk ide!
Nokia 1110 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

Egy másik újdonság - mely már ezeken a készülékeken is futni fog - az az új számlakövetési rendszer, mely minden kezdeményezett hívás után megjeleníti a képernyőn az egyenleget, megkímélve ezáltal a felhasználót és a szolgáltatót az egyenleg lekérdezésétől. Ez a funkció a gyártó szerint bekapcsolt állapotban csökkenteni fogja a mobilszolgáltatók költségeit, így a Nokia szakértői szerint havonkénti öt dolláros előfizetési díjat tesz lehetővé a fejlődő országok piacain is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • noss #19
    1@értek
  • Mipi #18
    Ez a Nagymamának meg a Nagypapának lessz jó!
  • Emmegki #17
    "A készülékek olyan ikonos felülettel lesznek ellátva, amelyek segítik az analfabéta felhasználók boldogulását is."

    Aki analfabéta nem nagyon vesz mobilt.
  • Flashy #16
    ez az 1110 egész szimpatikus.
  • Shadow_THH #15
    én azt szeretem amikor a 10 éves gyereknek akkora telója van hogy két marokkal fogja, húzza a zsebét. Persze nekik csak a 100 fölötti árkategóriások smakkolnak mer a majkapapának is olyan van
  • Shadow_THH #14
    1) mi neked normális operációs rendszer?
    2) vannak segéd csomagok direkt erre a célra és fejlesztői környezetek egyszerübb játékok készitéséhez
    3) ha mindenképpen egyszerüen akarsz játékot irni akkor ird meg flash-ben:
    s60as telókra van macromedia flash player, a különbség csak annyi, hogy kisebb méretben és szinmélységben dolgozhatsz és Flash Lite actionscriptet használhatsz (Ami körülbelül a Flash 4 actionscriptje néhány más opcióval). MX 2004-ben van külön tempelate hozzá alapból
  • ddfg #13
    ehh, elnezest, kijelzo akart az lenni
  • ddfg #12
    Es olyan telefon mikor lesz, ami szines kilyezo, meg fenykepezo helyett egy normalis operacios rendszert mondhat maganak? Meg mondjuk olyan normalis programozasi nyelvet, amin barki irhat ra alkalmazasokat, ha van kedve, meg tudasa. Vagy csak nekem vannak tul nagy igenyeim?
  • Roli #11
    Egyetértek, aki meg videózni meg fényképezni akar az vegyen egy fényképezőt. ( Iganz vannak pillanatok, amikor jól jön a telefonban a fényképező )
  • Windforce #10
    egy 13-14 eves gyereknek minek mobil??