CW Számítástechnika

2006 elejétől lép életbe az .eu domain

Az Európai Bizottság a héten közölte, hogy a legmagasabb szintű ".eu" domain név a következő év elejétől használhatóvá válik.

Az Internet Assigned Numbers Authority (IANA) megegyezésre jutott azt illetően, hogy a .eu domain név az elkövetkező napokban bevezetésre kerüljön az internet gyökér-szervereibe - közölte a bizottság a csütörtöki napon. Miután ez megtörtént, megkezdődhetnek az arra irányuló végső technikai előkészületek, hogy a vállalatok és a hatóságok internet-címeikben a 2006-os évtől megkezdhessék a .eu használatát.

A .eu domain-nevet nem arra szánják, hogy lecserélje a 25 Európai Uniós tagállam jelenlegi neveit; inkább lehetőséget adnak arra a szervezeteknek, hogy egy "pán-európai" identitással is rendelkezzenek a világhálón. A .eu bevezetéséért felelős EURid konzorcium következő fontos lépése a "regisztrálók" kinevezése lesz - azoké a cégeké, akik az internet-felhasználók számára regisztrálják a domain-neveket. A bizottság közleménye szerint a lakosság és a vállalkozások az idei év végétől megkezdhetik a .eu internetcímek regisztrálását.

A bizottság felhívta a figyelmet arra, hogy a felhasználók ne használják az új domain-hez kapcsolódó, úgynevezett "preregisztrációs" szolgáltatásokat, amelyek máris felbukkanhattak, mert ezzel "a zavarkeltés és akár a csalás kockázatát is magukra vállalhatják."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SoDI--- #2
    Oszt megy a futóverseny a Népszabadság.eu-ért, még mielőtt maga at újság feleszmélne :)
  • yy #1