SG.hu

Ékezetes domainek előjegyzése az Axelerónál

Míg korábban az internetcímekben csak az angol ábécé betűit, illetve kötőjelet lehetett használni, a megújuló szabványok ékezetes karakterek használatát is lehetővé teszik. Ennek értelmében az Axelero már december végétől megkezdte az ékezetes domainnevek előjegyzését.

Az interneten a honlapok egyszerű elérését - keresését és azonosítását - a "www.cegnev.hu" szerkezetű domain nevek segítségével bárhol, bármikor megtalálhatják a böngészők. Az Internet Szolgáltatók Tanácsának 2003. december 11-i döntése értelmében lehetőség nyílik arra, hogy ezeket az azonosítókat március 1-től ékezetesen is lehessen regisztráltatni. A magyar ékezetes domainnevek bevezetésével a domainnévben nemcsak latin betűk szerepelhetnek, hanem a magyar ékezetes kisbetűk is : á, é , í , ó , ö , ő , ú , ü , ű.

Az Axeleróhoz az ékezetes domainnevekre benyújtott igényeket a hagyományos domainnevekhez hasonló szabályzat alapján bírálja el az Internetszolgáltatók Tanácsa (ISZT) 2004. március 1-től. A szolgáltatás keretében az Axelero az ékezetes domainek előjegyzésével kizárólag arra vállal kötelezettséget, hogy az igénylést a megfelelő határidőben eljuttatja az ISZT-nek, amennyiben az megfelel a szervezet Domainregisztrációs Szabályzatában foglalt követelményeknek.

Az ékezetes domain regisztrálásának és előjegyzésének menetéről bővebb információ az Axelero weboldalán található.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mittu #3
    azé nem lepődök meg ezen, mert axelero a matáv csoport tagja...
    asszem ezzel mindent elmondtam.