Gyurkity Péter

Füles böngészés az Internet Explorerben még a nyár előtt

A világhálón felbukkant híresztelés szerint a Microsoft - átmeneti megoldásként - még az új verzió megjelenése előtt, az MSN Toolbar révén tenné elérhetővé a füles böngészést (tabbed browsing) az Internet Explorerben.

A hír, miszerint a szoftveróriás MSN csoportja az eszköztár új verzióján dolgozik, a Neowin.net oldalán jelent meg, és azonnal felkeltette a szakemberek érdeklődését. "A vállalat MSN részlege a népszerű MSN Toolbar Suite új változatán dolgozik" - áll a weboldalon közzétett hírben, amelyben többek között arról is beszámolnak, hogy a kibővített eszköztár révén már az Internet Explorerben is élvezhetjük majd a füles böngészés nyújtotta előnyöket.

Korábban maga a Microsoft is megerősítette, hogy a füles böngészés megvalósításán dolgozik, de azt is leszögezték, hogy az új funkciót a böngésző soron következő, 7-es verziójában szeretnék bemutatni, amelynek béta változata majd csak a nyár folyamán jelenik meg. A vállalat részéről elhangzott nyilatkozatokból emellett az is kiderült, hogy a böngésző legújabb változata kizárólag a második javítócsomaggal frissített Windows XP operációs rendszerekkel működik együtt.

A Neowin azonban nem csak a levegőbe beszélt: a weboldalon egy kisebb képet is közzétettek, amelyen állításuk szerint a még fejlesztés alatt álló eszköztár szerepel, amint éppen két nyitott fülön folyik a munka. Ezt a Microsoft kérésére mára eltávolították.

A Microsoft egyelőre nem fűzött kommentárt a hírhez, a vállalat szóvivője azonban annyit elárult, hogy az új MSN Toolbar végleges verziója hamarosan megjelenik. "Számos izgalmas újításon dolgozunk, és jelenleg több új funkció tesztelése zajlik. Még túl korai lenne a végleges listáról beszélni, mindössze annyit árulhatok el, hogy nagy megelégedésünkre szolgál a fokozott érdeklődés" - jelentette ki a Microsoft szóvivője a kérdésekre reagálva.

Természetesen azt a vállalat is elismeri, hogy ez a megoldás nem egyenértékű a konkurens böngészők beépített üzemmódjával, de átmeneti megoldásnak mindenképpen megteszi, és a Microsoft vezetése minden bizonnyal azt várják, hogy az újítás révén lelassíthatják az Internet Explorer lassú, de biztos térvesztését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FTeR #63
    jó, tessék:
    Nos a 20% baromi sok, es az hulyeseg, hogy az alternativ bongeszok rovasara, ezt honnan szeded?? Altalaban aki Mozilla-val elgedett volt vagy Opera-val az messze nem cserelte le FF-re, az FF szerintem a reklam kampanynak, es az IE rengeteg biztonsagi hibajanak koszonheti a ternyereset. Amugy meg idaig messze 95% felett volt az IE kis hazankban meg 2 eve, ugy hogy mar csak ebbol sem jon ki amit mondasz. Egyertelmuen az IE-t valtottak le rengetegen, amugy meg azert is sok a 20% mert mint ahogy mas is emlitette a birkak a pici puhahoz adott bongeszonek csufolt ganyt hasznaljak, es ok az se tudjak mi az hogy alternativa, ha Dillo lenne rajta es azt tanultak volna meg, akkor azt hasznalnak... Vagyis nem hinnem hogy 25% tobb (de szerintem ez is tulzas!!) lenne azoknak az aranya akik egyaltalan kepesek lecserelni a bongeszojuket, vagyis a 20% totalis vereseg lenne a pici puhanak :) Remelem meg iden igazad lesz!!

    ezt írtad

    erre én az a) pontomban írtam, hogy mit lovagolsz rajta, mert én azt írtam ,hogy ha elérnék a 20%ot ami minden altelrnatív böngésző boldogságának netovábbja lenne, akkor sem lennének sehol, mert IE még mindig több mint a piac 3/4ét uralná.
    tehát: a) nem értem miről beszélsz, mert nem mondtam, hogy mekkora most a részesedés, csak egy esetleges jövőképet vázóltam.
    Adalék: én egyébként sem hiszem, hogy az egésznek bármi köze van a biztonsághoz, ez marketing duma és az okos emberek ennek próbálják betudni a sikereket. Átlag júzert kurvára nem érdekli, az érdekli, hogy az X gomb ugyan ott legyen.
    Továbbá: én pl Operáról álltam FFre, mert O6-7 rakat oldalt szarúl jelenített meg (XMLt sem ismerti - a nyóc sem) és párhuzamosan kellett használnom IEt is. Az Operát a plusz funkciók miatt választottam. ÉS pl mai napig úgy konfigolom az FFet, hogy minnél jobban hasonlítson rá.

    Aztán: b) nem az van, hogy nem értem azt a magyar amit te beszélsz, tehát volt amit azért kivettem a szövegből. Aztat írtad, h "ha Dillo lenne rajta es azt tanultak volna meg, akkor azt hasznalnak..." erre írtam én a b) pontot.

    ...szevasz
  • FTeR #62
    a tűzfal alatt azt értettem, hogy pl mint nálam az Outpost Firewall progi egy pluginje az aktív tartalmakat szűri, kb ugyan úgy mint az adblock. Linkek ellenőrzésével plusz képméret alapján is szűr.
    Előnye, hogy egyszer beállítgatod és onnatól kezdve minden progiban szűri (nem csak böngészőkben- pl FlashGotban is). Szal sztem az nem előny, hogy a kliensben van.

    Voltmár IEnek nagyobb ingadozása is, mégsem foglakoznak vele. Inkább az lehet a háttérben, hogy nagyon felkapta az internetes média és minden tized százalék vesztésről már hosszú cikkek jelennek meg. Ez meg akármilyen kicsi mégis negatívan tünteti fel, sőt ezekben a cikkekben nem az új böngit dícsérik, hanem az IE-t írják le. Ezt meg nem hagyhatják.
  • Benoke #61
    Hát ez is egy halott ötlet lesz :)
  • pepe003 #60
    Már várom
  • dez #59
    Ja, az "kuvr@jó" volt annó, amikor a jópár(*) IE ablak minden helyet elfoglalt a tastbaron.

    (*) Á, közben rájöttem, hogy az "IE-fanok" (idézőjelbe, mert ilyen valójában nincs is) nem tudnak többfelé figyelni egyszerre, vagy elfelejtik, melyik tab mi is volt, ezért elég nekik az 1-2 IE ablak. Így már érthető. :p
  • dez #58
    Én meg nem hiszem el, hogy ezt minden érdek nélkül mondod. (A múltban is túlságosan a MS felé húztál.)
  • Macc #57
    tabbed browsig nemreg MS-eknel: http://www.sg.hu/cikkek/34466

    Amugy az IE legnagyobb baja, hogy ba**ik a szabvanyokra, es nem lehet normalisan webre fejleszteni, mert csomoan azt a szart hasznaljak.
  • HuHa #56
    Tulajdonképp nekem 3 bajom van IE-vel.
    1. az 5/4-es Highly Critical minősítése 19 kijavítatlan biztonsági hibával, amik között van több mint 2 éve ismert is
    2. Meguntam a hetenként 3 spywareírtást.
    3. Néhány technikai hiba, pl. a füles böngészés (ha nyitva van 10 weboldal, még mindig csak 1 helyet foglal a taskbaron, és elférnek az MSN ablakok, stb...jó tudom csoportosít XP, de akkor már MSN-t is csoportosítaná, amit nem akarok. Ilyen még a Windowsra általánosan jellemző pocsék állapotjelző, és még mondhatnék pár dolgot.
  • archkoven #55
    Végigolvasva a sok okostojás hozzászólását rá kellett döbbennem, hogy én egy igénytelen másodrangú állampolgár vagyok mert nekem az Explorer tökéletesen megfelel. Sőt tovább megyek, puszta érdeklődésből kipróbáltam a Mozillát, a Maxthont, a Firefoxot és az Operát is, majd szép csöndben visszatértem az IE-re ugyanis AZ IE NEKEM JOBBAN TETSZETT.
  • archkoven #54
    Szerintem fölösleges belerakni a füles böngészőt, ugyanis én sokáig használtam, de tulajdonképpen semmi értelme sincs. Persze ha valaki arra bukik akkor hadd használják.