Alex

Négy új telefont mutatott be a Sony Ericsson

A Sony Ericsson bemutatta négy új modelljét, a W800-as Walkman telefont, a 2 megapixeles kamerájú K750-est, és két szórakoztatásra szánt készüléket, a K300-ast és a J300-as telefonokat.

W800

A W800 az első Walkman márkanévvel ellátott mobiltelefon. mely nevéből következően egyesíti a mobiltelefon és a digitális zenelejátszók tulajdonságait. A Sony világhírű Walkmanjának zenei leszármazottját sztereó fülhallgatókkal látták el, kompatibilis az mp3 és az aac zenefájl-formátumokkal. A mellékelt 0,5 GB-os Memory Stick Duo-ra a gyártó szerint mintegy 150 zenei felvétel, vagy 10-12 teljes CD anyagának tárolására teszi képessé. A lejátszóra történő zenei letöltés a Disk2Phone szoftverrel történhet, és a gyűjtemény naprakészen tartása sem okoz problémát, mivel a szoftver segítségével könnyen tallózhatunk, válogathatunk, kereshetünk, áttölthetünk és törölhetünk a zenei fájlokban.




W800

A telefonhívásokról zenehallgatás közben sem maradunk le, mivel hívás esetén a telefon csengőhangját a sztereó fülhallgatón keresztül játssza be a készülék. Ha pedig inkább a hívás fogadása mellett döntünk, a zenelejátszás szünetel a hívás időtartama alatt. A lejátszó mindössze egyetlen gombbal működtethető, amely indítja, szünetelteti és megállítja a zeneszámokat. A lejátszó és a telefon egymástól függetlenül használhatók, így példáulha egy repülőút alkalmával kikapcsoljuk a telefont, a zenelejátszót továbbra is használhatjuk. A társaság adatai szerint a W800 akkumulátora 15 órányi lejátszásra képes a telefon bekapcsolt állapotában, és 30 órányi lejátszásra kikapcsolt telefon esetén.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A telefont egy csatlakozóval akár sztereó hifihez is köthetjük, az autós kihangosítóval pedig a zenét az autó hangszóróin keresztül is hallgathatjuk. A készülék 2 megapixeles kamerát is tartalmaz automata fókusszal, fényerő-szabályozással, aktív lencsevédővel és digitális kamera interfésszel. Kijelzője 176x220 pixel felbontású, és egyszerre 262 000 színt tud megjeleníteni. Mérete 100x46x20,5 mm, tömege valamivel kevesebb, mint 100 gramm.

A magyar piacon a készülék európai - V800i - (háromsávos 900/1800/1900 MHz) változatát vezetik be, és várhatóan a harmadik negyedévtől vásárolható meg.



K750

A K750 legfeltűnőbb jellemzője a 2 megapixeles kamera, melyet a jó képminőség érdeképben automatikus fókusz, 4x-es digitális zoom és a vörösszem-effektus csökkentése egészít ki. A kamera vízszintes pozícióban használható, és az MX-123-as vakuval a fotózásra sötétben is lehetőség nyílik.

A Memory Stick Duónak, a Bluetoothnak és az infravörös kapcsolatnak köszönhetően a képek más készülékekkel is megoszthatók. A képek, a videofelvételek és a zenei anyagok számítógépre töltéséhez, illetve onnan történő továbbításához USB kábel is rendelkezésre áll. A képek kinyomtatásához nincs szükség számítógépre, mivel azok vezeték nélkül is elküldhetők az erre képes nyomtatók, de azokat akár tv-képernyőn is megtekinthetjük.




K750

A beépített 32 MB-os memória a gyártó szerint közel 100 teljes nagyságú kép tárolására alkalmas, de ez akár 2 GB-os Memory Stick Duo berakásával 6000-re tuningolható. A telefon 64 MB-os Memory Stick Duóval kerül forgalomba.

Persze a telefonnal nem csak fényképezni lehet, van benne 3D Java játékmotor, integrált mp3-lejátszó és FM rádió is. A beépített programcsomaggal személyre szabhatjuk a készüléket, szerkeszthetünk videót, állóképet, hangot és szöveget is. A VideoDJ lehetővé teszi saját animációkat összeállítását, a PhotoDJ egyszerű képszerkesztő-alkalmazás a képek módosításához, a PlayNow új zenei hangok letöltését teszi lehetővé közvetlenül a telefonra, míg a MusicDJ-vel személyre szabott csengőhangok és hangeffektusok készíthetők a 176x220 képpontos, 262 000 színű kijelzőn.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A K750 mérete 100x46x20,5 mm, tömege 100 gramm, fekete és ezüst kivitelben készül, és a második negyedévtől vásárolható meg. A magyar piacon a készülék európai - K750i - (háromsávos 900/1800/1900 MHz) változatát vezetik be.



K300

A K300-zal a vállalat célja egy belépő szintű, videó- és képüzenetek elküldését lehetővé tévő telefon megalkotása volt, úgy, hogy használata is rendkívül egyszerű legyen. "Immár mindenki szabadon élvezheti a kép- és videóüzenetek küldését egy olyan telefon segítségével, amelyet nagyon egyszerű kezelni" - mondta Jan Wäreby, a Sony Ericsson értékesítésért és marketingért felelős alelnöke. "A K300 számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyekkel eddig csak magasabb kategóriájú telefonokban találkozhattunk, így kiválóan alkalmas a különleges pillanatok megörökítésére és megosztására. Emellett gyors és hibamentes kikapcsolódást biztosít, ráadásul nagyon hasznos munkaeszköz is."


K300

A kamera vízszintes pozícióban használható, 640x480-as képeket tud készíteni és maximálisan 4x-es digitális zoomot használhatunk. A QuickShare-nek köszönhetően néhány kattintás elegendő a videók, képek és szövegek elküldéséhez. A készülék 12 MB-os beépített memóriája 120, egyenként 10 másodperces videóklipet vagy 500 VGA képet képes tárolni. A 65 535 színű 128x128 képpontos kijelző az álló- és mozgóképek jó minőségű megjelenítésről gondoskodik.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A készülékben van még beépített hangszóró, 3D Java játékmotor, számítógép-szinkronizáló és személyes információs menedzsment, autós kihangosító, valamint egy gyorsan telepíthető autós készlet. A magyar piacon a készülék európai - K300i - (háromsávos 900/1800/1900 MHz) változatát vezetik be. A K300 kék vagy ezüst kivitelben készül, és 2005 első negyedévétől vásárolható meg az üzletekben.



J300

A karcsú, ívelt J300-at a társaság elsősorban a fiataloknak szánja, hiszen 3D játékmotorral rendelkezik, és egyszerű videoklip-, játék- és csengőhang-letöltést tesz lehetővé. A készüléket csengőhangok komponálásával, háttérképek készítésével és a telefon új stílusúvá alakításával tehetjük egyedivé. Ha valakinek a rózsaszín, a fekete vagy a fehér szín nem igazán tetszik, a Style-up cserélhető előlapok segítségével személyre szabottabbá teheti a szerkezetet, amely számos designlehetőséget kínál az ultrastílustól egészen a bohókásig. A zenei fájlok csengőhangként is letölthetők, csakúgy, mint a filmelőzetesek videoklipjei és zenés videói.


J300

"Ha elérhető áron keres friss, új telefont, akkor sem kell az unalmas alapjátékokkal beérnie" - jelentette ki Jan Wäreby, a Sony Ericsson értékesítésért és marketingért felelős alelnöke. "A J300 fantasztikus 2D-s és 3D-s játékélményt nyújt - magában foglalva a Rayman 3-at -, ráadásul könnyedén kezeli a gyors mozgásokat, gazdag grafikával és ragyogó színekkel rendelkezik, ugyanakkor hang és szöveges kommunikációra is kiválóan alkalmas."

A Gameloft játékfejlesztő céggel együttműködésben a vállalat ingyen biztosítja a J300 vásárlók számára a 3D-s Rayman 3 első szintjének letöltését a PlayNow tartalomszolgáltatáson keresztül. A PlayNow lehetővé teszi a felhasználók részére a legújabb zenei csengőhangok előzetes meghallgatását és letöltését közvetlenül a telefonra, mindössze három egyszerű lépésben. A telefon bevezetésével egyidőben a szolgáltatáson keresztül az igéretek szerint számos híres játékkiadó népszerű játéka is elérhető lesz, és az egyes mobilszolgáltatók is kínálhatnak 2D-s és 3D-s játékokat.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A készülék kijelzője 128x128 pixeles, 65 536 szín megjelenítésére képes. A J300 mérete 99,1x42,6x18,2 mm, és 2005 második negyedévétől vásárolható meg. A magyar piacra a készülék európai - J300i - (háromsávos 900/1800/1900 MHz) változatát vezetik be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sweech #48
    wow az a W800-as nagyon fasza
  • orsos007 #47
    hello minden fórumozónak!!

    nem tom eldönteni hogy m,ost melyik telefon a jobb:? sony ericsson k750i vagy w v800i??

    szerintetek?

    ha valaki tudna segíteni egy részletes elemzéssel azt nagyon megköszönném!!! írjatok e-mailt

    [email protected]


    elöre is köszike
  • ronnka #46
    Melyiket érdemesebb megvenni a K500i-t vagy K700i-t? Az hallottam, hogy a K700-i elég sűrűn lefagy.
  • Stann #45
    NEkem is k700i-m van, meg is vagyok elégedve vele, de ez a k750-es nagyon-nagyon bejön! Sztem nem csak 10-15k-val lesz drágább, mivel azért a 0,3-as kamera lecserélése 2mp-sre az nem olyan pici újítás, a többiről nem is beszélve... Csak félek egy kicsit, nehogy elkapjon a technológia-hév, mert nem szeretnék súlyos tízezrekkel fizetni a "kicsitmégjobbért"
  • PeeTeR #44
    pedig jo a szemem :)

    (koszke)
  • Kasya #43
    Tudtok v.mit a p915-rol?
  • HUmanEmber41st #42
    Modjuk, az asztalapra kivetíthető infravörös keyboard?
  • HUmanEmber41st #41
    Jah, járna hozzá még valami övre csatolható külső akkumulátor is, meg napelemes töltés- üzemmód..
    még valami további ötlet ?
  • HUmanEmber41st #40
    Mit vacakolnak ezek ezzel a kis képernyővel??
    Inkább fejlesszenek ki 1 Pocket PC-t, aminek a hátuljába van 1 rendes optikai zoom-os 3Mpixel feletti kamera is.
    Tennének még bele SD kártya-bővítőt, vagy 1" -os winyót, meg Kékfogút, meg W-LAN-t,integrált GPS-t,
    meg 3D-"szélessávú" GPRS-t.
    Na ezzel el lehetne menni a világ végére is :) :)
  • Cat #39
    a hivatalos honlapon is fel van tüntetve, olvasd el ezt: http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=global&lc=en&ver=4001&template=pp1_1_1&zone=pp&lm=pp1&pid=10242

    MusicDJ
    Media Player
    FM radio
    PlayNow
    Content Online
    Music tones
    Games Embedded
    Games Download
    Java