SG.hu

Az Ericsson bejelentette a HSDPA piaci bevezetését

"Úgy gondoljuk, hogy a 2006-ban bevezetendő HSDPA tömegpiaci termékké válik," mondta Mikael Bäck, WCDMA rádiós hálózatok alelnöke, a 3GSM Cannes-i Világkongresszusán.

"Már az idei év végén azzal számolunk, hogy elindul a HSDPA kereskedelmi forgalmazása. Az Ericsson ebben az élen áll, technológiai vezető szerepünk és kiépített WCDMA alaphálózatunk révén. A Mobil Triple Play trend nyomán komoly igények mutatkoznak a nagyobb sebességre," mondta Bäck. "Ez és a szoftver-alapú fejlesztés egyszerűsége azt jelenti, hogy a HSDPA gyors terjedésével számolunk."

A vállalat úgy véli, hogy a HSDPA első végberendezései PC kártyák lesznek, mivel ezeket könnyen lehet telepíteni, és így a fogyasztók laptopjuk segítségével élvezhetik a nagy sebességű internet kapcsolat előnyeit, függetlenül attól, hogy éppen hol vannak. "2005 második felében fognak megjelenni az első HSDPA végberendezések, az akár 3.6 Mbps sebességet támogató PC kártyák," nyilatkozta Bäck. "2006 elején a HSDPA nagy valószínűséggel meg fog jelenni az intelligens telefonokban és a második generációs PC kártyákban is. Abban is biztosak vagyunk, hogy a HSDPA 2007 folyamán laptopokban integrálva is kapható lesz."

Véleménye szerint ezt a fogyasztók szélessávú mobil adatforgalom-igényei fogják előmozdítani, valamint a mobil szolgáltatóknak az az igénye, hogy szélesítsék üzleti kínálatukat. A laptopok előnyei nem használhatók ki teljes körűen mobil szélessáv nélkül. "A Sony Ericsson támogatja az Ericsson HSDPA terveit, és próba jelleggel már az idén megjelenik a termékeivel, kereskedelmi mennyiségben pedig 2006 első felében," mondta Jan Wäreby, a Sony Ericsson alelnöke.

A Cannes-i 3GSM Világkongresszuson a társaság 9 Mbps-os nagy sebességű adatletöltést és streaming alkalmazásokat mutatott be vezeték nélküli rendszeren.Ez az első alkalom, amikor második generációs vevőkészülékeket mutattak be nagy sebességű optimalizált modulációval egy nagyobb HSDPA csatornán, amelyet kereskedelmi termékekre épülő, működő HSDPA rendszerben üzemeltetnek. A 2. fázisú HSDPA megnöveli a WCDMA rendszer kapacitását, és akár 14 Mbps-os csúcssebességet is lehetővé tesz.

A 2004. októberi China PT Expocomm kiállításon szintén a vállalat mutatta be a HSDPA megvalósítás első fázisát, amivel a rendszer adatátviteli sebességét 4.9 Mbps-ra lehetett emelni, ez 2005. második felére már üzleti szolgáltatásként is elérhető lesz. Ez volt az első olyan alkalom, amikor egy kereskedelmi termékekre épülő, forgalmát levegőn keresztül lebonyolító, éles HSDPA rendszert mutattak be nyilvános távközlési kereskedelmi kiállításon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!