Rónai György

IPv6 telefont mutatott be a Nokia

A Nokia bemutatta a legújabb mobiltelefonját, amely már támogatja a jövő Internet protokollját, vagyis az IPv6-ot is. A készülék az iparág első Mobile IPv6-os protokollt használó modellje.

A bemutatóra a 3G Világkongresszus és Kiállítás alkalmával került sor Hong Kong-ban. A bemutatón valósidőben játszottak le internetes videofolyamokat két Mobile IPv6-os CDMA hálózat között.

A következő generációs protokoll a jelenlegi IPv4-et váltja le, nemcsak egyszerre több csatlakozó készüléket lehetővé téve, hanem még olyan útvonal optimalizációkat is tartalmaz, amelyek által jelentősen csökken az adatfolyamok késleltetése. Az IPv6-nak rengeteg előnye van az elődjével szemben, mind a felhasználók és a szolgáltatók szempontjából is.

A Nokia szerint az új technológiával folyamatosan online IP-alapú készülékek milliói működhetnek majd együtt úgy, hogy közben mindegyiknek saját, egyedi IP-címe van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • randomly #11
    Hello :(

    És mikor jelentibe az Ipv4-et. A 6230 a kib.... xHTML-vel egy rakás!

    rand
  • pemga #10
    Az lefoglalt IP-tartomány 2/3-a US-ben van :). És nem vagyok meggyőződve, hogy pl. Japán v. Dél-Korea sokáig bírja még :).
  • BiroAndras #9
    Azért kevés az IP-cím, mert régebben senki se gondolta, hogy ennyien fognak netezni és így a címtartományok kiosztásakor nem spóroltak.
  • tehen_m #8
    Miért?
    Mekkora lene már hogy ha valami(k) kifogy(nak) a hűtőből akkor kopog a futár hogy hoztott a kifogyott termékekből. :D
  • Lacc #7
    És akkor majd a seprűnyelem meg a porszivom kibeszél majd engem a hátam mögött? Ehh nem lesz ez igy jo.
  • SinClaiR #6
    Ha csak egymással kommunikálnának, esetükben nem kellene ip szabvány, nemde? Itt a netre csatlakozó és tejet rendelő hűtő, meg zenét legálisan letöltő zene központra kell gondolni. Szerintem.
  • Cat #5
    nem azért lesz kevés az IP mert sokan neteznek (ezért is persze), hanem mert minden mobil eszköz és otthoni szórakoztatóelektronika, háztartási gép is "kommunikálni" fog - legalább egymással
  • tehen_m #4
    Akkor az ilyenek ne netezzenek és elég lesz az ipv4
  • Supergamer_real #3
    És azt se feletsjd el, hogy az már HEXAdecimális lesz és nem sima DEC:)
  • [HUN]PAStheLoD #2
    úgy várom már az IPv6-os mikrosütőket és porszívókat ... valahogy most ÜRES az éltem, de ha majd 128 bites ip-címekkel cimkézhetem fel a bögréimet, és becézgethetem őket kedvesen , akár 64biten is csak úgy röviden .. akkor tudni fogom hogy teljes az életem .. mert végre 192.168.0.1 helyett valami jóval hoszabbat találhatok ki!