Franczy

AMD: fellendülés előtt a flashmemória piac

Az Advanced Micro Devices (AMD) elsősorban különböző processzorairól híres, azonban nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy az AMD komoly erőkkel van jelen a flashmemóriák piacán is. Az AMD számára az idei év első negyedéve ebben a piaci szegmensben nem alakult a legjobban, ugyanis a chipgyártó flashmemória eladásai az év első három hónapjában több mint 18 százalékkal visszaestek, azonban az AMD vezetői e tekintetben mindenképpen optimisták, mondván, hogy az év második negyedéve az előrejelzések szerint már sokkal jobban fog alakulni, és az AMD flashmemória eladási mutatói jelentős mértékben javulni fognak.

A Niebel piackutató cég egyik, közelmúltban nyilvánosságra hozott tanulmányából kiderül, hogy a flashmemóriák piacán az idei év első hónapjaiban komoly visszaesés volt tapasztalható, mely tendencia még sok szakértőt is meglepett, ugyanis a 2001-es esztendő általánosságban véve jól alakult az ebben a piaci szegmensben érdekelt cégek számára. Konkrét adatokat tekintve, míg 2000-ben 8,1 milliárd dolláros forgalmat bonyolítottak le a flashmemória piacon, addig a tavalyi évben már 11,3 milliárd dollár volt a flashmemória gyártók forgalma, ami mindenképpen jelentős növekedést jelent. A tanulmányból az is kiderül, hogy a világ legnagyobb chipgyártójaként nyilvántartott Intel Corporation egyben a világ legnagyobb flashmemória gyártója is, mely cégnek ráadásul 2001 folyamán sikerült tovább növelnie a piaci részesedését. Az Intel 2000-ben 23,6 százalékos flashmemória piaci részesedéssel rendelkezett, a javuló eladási mutatóknak köszönhetően pedig a chipgyártó 2001-ben 2 százalékkal tudta növelni ezen már amúgy is jelentős részesedését. A ranglista második helyén tanyázó AMD számára is némi növekedést hozott a 2001-es esztendő, ugyanis ezen időszakban a cég flashmemória piaci részesedése 13,5 százalékról 13,8 százalékra növekedett. Ezenkívül pedig mindenképpen említésre méltó még a Sharp, mely egy év alatt 7,8 százalékról 10,1 százalékra tudta növelni a flashmemória piaci részesedését.

Jerry Sanders, az AMD elnök-vezérigazgatója az üggyel kapcsolatban a napokban azt nyilatkozta, hogy véleménye szerint az idei év elején tapasztalható volt flashmemória piaci visszaesés véget ért, és az előttünk álló hónapokban az AMD jelentős mértékben növelni tudja majd ezen piacbeli eladásait. Sanders ez ügyben egyébként konkrét számokkal és adatokkal nem kívánt szolgálni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!