Berta Sándor

A Sony is megnyitotta online zeneboltját Európában

Két hónappal a Connect zenebolt-hálózat amerikai tagjának és három héttel a konkurens iTunes európai boltjainak megnyitása után megkezdték működésüket a Sony németországi, nagy-britanniai és franciaországi Connect virtuális zenei áruházai.

A három bolt kínálata kezdetben egyenként 150-150 ezer zeneszámból áll, ám augusztus végéig ez a szám már az áruházankénti 300 ezer dalt is elérheti majd. Egy zeneszám letöltése, illetve megvásárlása a Connectnél 0,99 és 1,69 euró közötti összegbe kerül, míg egy zenei albumért a zeneboltokban 9,99 és 14,99 euró közötti összeget is elkérhetnek.

A Sony igyekszik a vásárlók szinte minden igényét kielégíteni. Így például a japán vállalat - hasonlóan a konkurens Apple-hez - már egy hordozható zenelejátszó készüléket is fog kínálni a felhasználóknak. A Network Walkman NW-HD1 nevű készülék beépített 20 GB-os merevlemezzel rendelkezik majd és szeptember elsejétől lesz kapható Európában.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Sony Network Walkman NW-HD1 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az OD2-hez hasonlóan a Sony Connect virtuális zeneboltjaiban lévő zeneszámok és zenei albumok is csak és kizárólag a Windows operációs rendszerek alatt hallgathatók meg. Ez mindenesetre sokak szemében fekete pont, mint ahogy az is, hogy az áruházakban árult dalok csak a Sony saját fejlesztésű Atrac3 formátumában elérhetőek, ráadásul a zeneszámokat másolásvédelmi eljárással is védik. Ugyan a dalokat ki lehet írni CD-re, ám mindezt alapesetben csak legfeljebb tíz alkalommal tehetjük meg, többször nem. A letöltött zeneszámokat korlátlan alkalommal másolhatjuk át a különböző zenelejátszó készülékekbe, igaz csak azokra, amelyek a Sony termékei.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A távolabbi tervek között szerepel a boltonkénti kínálat növelése 500 ezer zeneszámra, illetve további Connect virtuális zenei áruházak megnyitása más európai országokban is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #2
    persze választok DC++
  • h4x0r #1
    Valahogy ertheto a "csak Windows" felhivas :-) Linuxot, BSDt, stb. nehezebb kontrolalni. Az ilyen masolasvedelemmel rendelkezo termekeknel a nyilt forraskodu cuccok nem megbizhatoak.

    Eljen a demokracia es a valasztas szabadsaga :-/