Berta Sándor

Prince of Persia - hamarosan a mozikban is

Végy egy sikeres játékot, amelyet korábban százezrek vettek meg és amelyről nagy biztonsággal előre meg lehet mondani, hogy tömegeket fog vonzani a mozikba is, majd válassz ki néhány neves szereplőt és elvileg garantált a (kassza)siker.

Újabb nagy sikerű játék kerülhet filmvászonra néhány hónapon belül. A fenti ötlet nem új, nemrég a Tomb Raiderből ismert Lara Croftból lett filmsiker, és könnyen elképzelhető, hogy követni fogja a Prince of Persia nevű kalandjáték is. Március 4-én jelentették be, hogy filmvászonra kerül a Soul Calibur nevű játék is, rá egy napra a Variety.com oldal már arról számolt be, hogy a Ubi Soft által kiadott Prince of Persia: Sands of Time játékból is film készül. Úgy tűnik, mintha Hollywoodban ráéreztek volna a "számítógépes vagy konzolos játékokból való filmcsinálás" ízére.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

A filmkészítési jogokat a Prince of Persia esetében a rendkívül sikeres producer, Jerry Buckheimer szerezte meg. Ha valaki, hát ő igazán tudja, hogyan és miből kell és lehet sikerfilmet csinálni. Az úriember nevéhez ugyanis olyan filmek fűződnek, mint az Armaggedon, a Bad Boys, A Szikla, a Perl Harbor vagy a Black Hawk Down - A sólyom végveszélyben.

További információkat egyelőre nem hoztak nyilvánosságra a készülő filmről, csupán az bizonyos, hogy a Prince of Persia atyja, Jordan Mechner fogja írni a mű forgatókönyvét. Erre azért van szükség, hogy ne egy olyan alkotás szülessen, amiből senki meg nem mondja, hogy a Prince of Persia az alapja. A Ubi Softtól kiszivárgott időközben az is, hogy a fejlesztők már egy új részen dolgoznak, amely várhatóan 2004 karácsonyán jelenik meg. A herceg diadalútja tehát könnyen lehet, hogy 2005-ben is folytatódni fog. Ezek után már csak az a kérdés, hogy vajon a film beváltja-e majd a hozzá fűzött reményeket, és ugyanolyan sikeres lesz-e, mint amennyire befutott lett az alapjául szolgáló játék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kongy #43
    Hát én nem számítok semmi jóra...akkor fogok meglepődni ha a DISNEY csinál egy 18+-os filmet,de ez LEHETETLEN! INCREDIBLE! INCROYABLE!
  • ez meg az #42
    Jó kérdés!Mikor jellene meg?
  • LPKENJI #41
    mi lenne a címe?
  • fv82 #40
    Nekem van egy kis bajom a producerrel. Az eddigi filmjei túl amerikaiak. Remélem a herceget nem arab terroristának fogja feltüntetni. Vagy a vezírt aki a homokot a szabad világ ellen akarja felhasználni.
  • IceTom #39
    ja..ok:D maúgy nekted elindult? a review..vagy v.mi?
  • tigeroo #38
    #32 hozzászólás:D

  • IceTom #37
    rám érted?
  • tigeroo #36
    ha mókás akartál lenni akkor sry:c
  • IceTom #35
    nekem nem engedei megnéázni a reviewt.meg a posztert se nyitja meg..
  • Black Hawk #34
    szerintem