Hunter

Új otthonra lelt az Enterprise

Az első űrsikló ma már múzeumi darab. A Rockwell International műhelyéből 1976-ban kigördülő Enterprise-t átszállították a Smithsonian Intézet Repülési és Űr Múzeumának új Udvar-Hazy Központjába.

"Az űrsikló a hangár központi látványossága lesz" - nyilatkozott a múzeum kurátora, Valerie Neil. "Amikor teljesen benépesül 125 másik rakétát és űrjárművet tekinthetnek meg az ide látogatók, továbbá több műhold, teleszkóp és egyéb kisebb objektumok is helyet kapnak a létesítményben.


Az Enterprise űrsikló a Steven F. Udvar-Hazi Center hangárában

Bár az Enterprise egy űrsikló, a világűrben azonban még soha nem járt. 1977-ben a NASA Dryden Repülés Kutató Központjában állt szolgálatba, alapvetően egy tesztjárműként, ami megismertette a későbbi űrsiklókat repülő pilótákkal a leszállás élményét és lehetővé tette a NASA-nak, hogy elvégezzék a szükséges ellenőrzéseket a rendszereken, és tisztában legyenek a gép teljesítménybeli képességeivel.

Az első űrsikló 1981-ben indult útjára. Az Enterprise időközben kiállítási darabbá vált, 1983-ban a híres párizsi légibemutatón jelent meg, illetve több más európai országban is megcsodálhatták ebben az évben. 1984-ben részt vett a New Orleansban rendezett világkiállításon, jóllehet 1986 óta álldogál a Dulles repülőtér mellett egy hangárban. Az Enterprise segített megoldani az űrsiklókkal kapcsolatban felmerült problémákat.


"Mindkét szárnyáról hiányzik a bevezető élt borító hővédő rész, mivel a NASA kölcsönkérte rögtön a Columbia baleset után a szigetelés becsapódási vizsgálatokhoz. Ezek jövő év során kerülnek vissza a tulajdonunkba" - mondta Neal. Egy másik múzeumi tisztviselő elmondása szerint az Enterprise a pótalkatrészek egész tárházát biztosította a többi űrsiklónak az elmúlt több mint 20 év során.

A Steven F. Udvar-Hazy Központ december 15-én, a Wright fivérek történelmi repülésének századik évfordulójának tiszteletére nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. Az új múzeum számos repüléstörténeti "műemléket" tartalmaz, amit eddig még soha nem láthattak múzeumi körülmények között. Ilyen a kiállításával nagy vitákat kavaró, teljes valójában pompázó Enola Gay is, az a B-29-es bombázó, ami az első atombombát dobta le Japánra a II. világháború idején, de kiállítják az SR-71 Blackbird felderítő repülőgépet, a Boeing 707 prototípusát és az F-4 Phantomot is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #26
    aha
    és az állami vezetők miniszteri szinten rendszeresen látogatást tesznek a külföldön általánosan háborus bünősnek, mészárosoknak tekintett katonák emlékművénél
  • Yetike #22
    Ezzel csak az a probléma hogy sem Japán, sem Németország sem a volt Szovjetunió nem adja az igazság bajnokát.
  • [NST]Cifu #21
    Ez politikai téma, és nem űrkutatási téma, de azért egy-két dolgot tisztázni kellene...

    1.: A Szovjetúnió (vagy utódállamai) sem kértek bocsánatott a 44/45-ben "felszabadított" területeken a katonák álltal elkövetett bűncselekményekért (talán hallotál róla, hogy Németországban tömegesen erőszakolták meg a nőket...), sem a Gulágokban történt embertelenségekért (amelyet sokszor saját állampolgárai ellen követett el!!!).

    2.: Japán sem kért bocsánatott a II. VH. alatti fogolytáborokban történtek miatt, a hadifoglyokkal szemben elkövetett atrocitások miatt, sem az erőszakkal prostitúcióra kényszerített nők ellen elkövetett szörnyűségek miatt. Sőt, ezek legtöbbjét hivatalosan el sem ismeri a mindenkori Japán kormány...

    És még lehetne sorolni...

    Szóval nem vitatom, hogy számtalan dolog miatt kellene az USA-nak bocsánatott kérnie, de azért ne feledjük, hogy e téren nem állnak egyedül...

    (ezen a téren kedvenc vesszőparipám a légköri, tengeri és szárazföldi atom-tesztrobbantásakor okozott sugárszennyezés, amelyet elsősorban az USA, Anglia, Ex-Szovjetúnió és Franciaország végzett...)
  • [NST]Cifu #17
    Discovery -> Columbia
    Félreírtam, este félkómában megesik.

    Amúgy érdekes, hogy mennyi embernek van gondja a loginnal. Olyan bonyolult nem?
  • Yetike #15
    Ez érdekes, mikor legutoljára olvastam a cikket picit más volt mind a szöveg, mind a képek:)
  • Csóka #13
    Én nem megnézném, hanem elcsórnám... Aztán mennék vele egy(pár) kört! :)
  • Cat #12
    szárnyak nélkül is lehet siklani - az egyik x repülő törzse csónak formáju, és hajtómű nélkül simán landol
  • Darth Sith #10
    ez nekem tetszik. király lehet. megkéne nézni. :)
  • [NST]Cifu #9
    Azért, mert a program, aminek keretében létrehozták a Space Shuttle nevet viseli. Az űrsikló ennek magyarítása. Tehát tulajdonnév, és nem meghatározás.
  • [NST]Cifu #8
    "Bár az Enterprise egy űrsikló, a világűrben azonban még soha nem járt."

    Ez nem túl meglepő, mivel alapvetően a légkörbe való visszatérés végső fázisát tesztelték vele, amikor vitorlázógépként száll le. Emiatt nincs is felkészítva az űrrepülésre, sőt, erre való átalakítása nem is érné meg, bár egyes okosok ezt felvették mind a Challanger, mind a Discorvery katasztrófa után....