Berta Sándor

Az összes bitcoin nem ér 25 dollárnál többet?

Nem minden beruházó van jó véleménnyel a népszerű kriptovalutáról.

A 91 éves Warren Buffett amerikai sztárbefektető jelenleg 113 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik és a világ egyik leggazdagabb emberének számít. Az üzletember meglehetősen markáns álláspontot képvisel a pénzügyi kérdésekben és a bitcoinnal kapcsolatos lesújtó véleményének nemrég hangot is adott.

Buffett a tulajdonában lévő Berkshire Hathaway befektetési társaság legutóbbi beruházói találkozóján elmondott beszédében kijelentette, hogy a világ jelenlegi összes bitcoinjáért 25 dollárt sem adna. S feltette a kérdést, hogy az övé lenne ez a virtuális fizetőeszköz-mennyiség, akkor mit kellene vele tennie: így vagy úgy vissza kellene adnia, és nem érne vele semmit.

A sztárbefektető a digitális pénzek vonzerejeként "egyfajta mágiát" említett, amely magához vonzza a beruházókat. Azt viszont nem tudta megmondani, hogy a bitcoin 5 vagy 10 esztendőn belül elbukik vagy erősödik az árfolyama. Abban viszont biztos volt, hogy a kriptovaluták az ingatlanokkal vagy a mezőgazdasággal szemben nem produktív vagyonértékek, értékük csupán attól függ, hogy a következő ember többet fizet-e érte, mint amennyiért az előző embertől vette. Míg egy ingatlanért bérleti díjat lehet szedni, a földeken pedig termények nőnek, addig a bitcoin nem szaporodik, nem termel semmit.

Véleménye szerint rossz vége lesz a kriptovalutáknak, és befektetési alapja, a Berkshire Hathaway soha nem fog birtokolni ilyesmit. A bitcoinnal kapcsolatos álláspontja miatt Buffettet korábban bírálta Peter Thiel befektető, Donald Trump korábbi amerikai elnök támogatója "szociopata omahai nagypapának" és a bitcoin "első számú ellenségének" nevezte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #18
    Legendás 8800 GTX , G80 chip-ért felelős David B. Kirk 2018-ban lépett ki az nvidiatól, nem volt körülötte felhajtás én is onnan tudom hogy követem a karrierjét valószínű ő akkor már tudott dolgokat.
  • Sir Cryalot #17
    figyuka , ezek GÉMER GPU-t árultak évekig többszörös árakon úgy hogy játék se volt és azt is beadták hogy realtime raytracing just works :DDDDDDDDDDD
  • Sir Cryalot #16
    https://nitter.net/The_Real_Fly/status/1524211431570292744#m
  • Sydra #15
    "És erre gazdasági modell épül, amit mindenki úgy magyaráz ahogy éppen szubjektív kedve tartja."
    A gazdasági modelleknek addig van értelme amíg valaki a saját pénzével vagy saját felelősségre gazdálkodik. Anélkül az egész csak porhintés.
  • Agyturbinikusz #14
    És erre gazdasági modell épül, amit mindenki úgy magyaráz ahogy éppen szubjektív kedve tartja.
    Zseniális, a szar hol érték hol csak szar.... Éljen az emberi logika! Kenyéren és vízen.
  • Sydra #13
    Az érték szubjektív. Mindig az egyén dönti el, hogy az ő egyedi helyzetében mi az értékes számára.
  • Agyturbinikusz #12
    Azért az alap fogalma az értéknek is érdekes, hiszen mi az érték?
    Ami ritka? De hát egy jó versenyló ami olcsó az még ritkább. Ennyit arról hogy a megállapodás alapú társadalomban abszolút mód kezeljük az érték fogalmát.
    Nekem nem értékes se az arany se a gyémánt, mert semmi okom nincs rá hogy annak tartsam.
  • kvp #11
    Erre van azert egy nagyon egyszeru magyarazat:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Insider_trading

    Kulonosen az a resz erdekes, ami igy kezdodik:
    "Members of the US Congress are exempt from the laws that ban insider trading."

    Igy azert konnyu...
  • nlght #10
    Nekem erről ez jutott eszembe:
    "For the past several months, I’ve been writing code to collect data on stock trading by U.S. politicians and building bots to mimic their trading. Here’s the performance of a portfolio mimicking stock trading by U.S. congress as a whole vs. the market over the past 6 months."


    Source:
    https://9gag.com/gag/adgR2mV
    Utoljára szerkesztette: nlght, 2022.05.12. 18:21:22
  • Cat #9
    De nem is mondja azt, hogy "hagyományos fizetőeszközben" tartja a pénzét. Befekteti valamibe, ami termel.