18
  • Sir Cryalot
    #18
    Legendás 8800 GTX , G80 chip-ért felelős David B. Kirk 2018-ban lépett ki az nvidiatól, nem volt körülötte felhajtás én is onnan tudom hogy követem a karrierjét valószínű ő akkor már tudott dolgokat.
  • Sir Cryalot
    #17
    figyuka , ezek GÉMER GPU-t árultak évekig többszörös árakon úgy hogy játék se volt és azt is beadták hogy realtime raytracing just works :DDDDDDDDDDD
  • Sir Cryalot
    #16
    https://nitter.net/The_Real_Fly/status/1524211431570292744#m
  • Sydra
    #15
    "És erre gazdasági modell épül, amit mindenki úgy magyaráz ahogy éppen szubjektív kedve tartja."
    A gazdasági modelleknek addig van értelme amíg valaki a saját pénzével vagy saját felelősségre gazdálkodik. Anélkül az egész csak porhintés.
  • Agyturbinikusz
    #14
    És erre gazdasági modell épül, amit mindenki úgy magyaráz ahogy éppen szubjektív kedve tartja.
    Zseniális, a szar hol érték hol csak szar.... Éljen az emberi logika! Kenyéren és vízen.
  • Sydra
    #13
    Az érték szubjektív. Mindig az egyén dönti el, hogy az ő egyedi helyzetében mi az értékes számára.
  • Agyturbinikusz
    #12
    Azért az alap fogalma az értéknek is érdekes, hiszen mi az érték?
    Ami ritka? De hát egy jó versenyló ami olcsó az még ritkább. Ennyit arról hogy a megállapodás alapú társadalomban abszolút mód kezeljük az érték fogalmát.
    Nekem nem értékes se az arany se a gyémánt, mert semmi okom nincs rá hogy annak tartsam.
  • kvp
    #11
    Erre van azert egy nagyon egyszeru magyarazat:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Insider_trading

    Kulonosen az a resz erdekes, ami igy kezdodik:
    "Members of the US Congress are exempt from the laws that ban insider trading."

    Igy azert konnyu...
  • nlght
    #10
    Nekem erről ez jutott eszembe:
    "For the past several months, I’ve been writing code to collect data on stock trading by U.S. politicians and building bots to mimic their trading. Here’s the performance of a portfolio mimicking stock trading by U.S. congress as a whole vs. the market over the past 6 months."


    Source:
    https://9gag.com/gag/adgR2mV
    Utoljára szerkesztette: nlght, 2022.05.12. 18:21:22
  • Cat #9
    De nem is mondja azt, hogy "hagyományos fizetőeszközben" tartja a pénzét. Befekteti valamibe, ami termel.
  • lammaer
    #8
    Hát, a hagyományos fizetőeszközök mögött sincs már olyan érték, mint a föld vagy az ingatlan.
    Én is kriptoellenes és spekulációellenes vagyok egyébként, de amit a kriptóra mond az igaz a nemkriptó valutákra is.
  • Sir Cryalot
    #7


    ez a hírhedt ecuadori techbro, én menekülnék
  • zola2000
    #6
    Mondjuk a bitcoin mögé már beállt egy dél amerikai és egy közép afrikai állam.
  • Sir Cryalot
    #5
    "egyfajta mágiát"

    máNiát is mondhatott volna. Ha ez bedől akkor örökre oda a pécé renomé, 28.8 modem blippegés menőbb lesz mint a VAS :D
  • tigeroo
    #4
    miért lenne jó ha az állam jelen van? a 20. században szinte minden állam elkobozta a lakosság aranytartalékát például már rohadtul nincs semmi a fiat rendszer mögött, csak azért ér ennyit, mert elfogadjuk közösen, hogy ennyit ér és kész. az állam nem győzi nyomtatni a pénzt, ezáltal értéktelenedik el a tiéd is.
    pont ez a bitcoin lényege, hogy államoktól, korrupt politikusoktól és politikai környezettől függetlenül képes értéket / monetáris energiát tárolni.

    - ha veszek elektromos energiát azt milyen hatásfokkal tudom tárolni mondjuk 50 évig energiaveszteség nélkül lehetetlen. vagy ha el akarom adni, akkor milyen hatásfokkal tudom elszállítani 500km-re?

    - ha készpénzben tartok pl. 40,000,000 Ft-ot, az 50 év múlva mit fog érni? 10 év alatt a vásárlóereje 50%-al csökken ha a mostani inflációt vesszük alapul, plusz mi van akkor, ha bedől a gazdaság, vagy új bankjegyeket nyomnak? nem pont hogy a fiat rendszer a lufi? ez is sokat sejtető: "80% of all US dollars in existence were printed in the last 22 months"

    - ha ingatlant veszek a 40 millió Ft-ból, akkor 50 év múlva mit fog érni? a telken kívül fog érni valamit? milyen költségeim lesznek az 50 év alatt? adók, javítási munkák stb.?

    a bitcoinból nem tudsz többet nyomtatni. nem tudod elinflálni. ha van egy rendszer, amiből szökik az energia (= 1 dollár 1.1 dollárt fog érni a jövőben) akkor az a rendszer rossz, szökik az energia mint egy vízcsőből. a bitcoinból nem lesz több, így simán lehet rá gazdaságot építeni, az értékét a piac határozza meg, eljöhet az a pont, amikor már nincs rá hatással az inflációnk. plusz a bitcoin nem csak a fizetőeszközről szól, hanem a smart contractokról. a blockchainre épülő smart contract modell és az nft pedig kiválthatja a ticketing rendszereket, vagy a közjegyzőket, vagy az autóknál a kilóméter óra tekergetést - minden decentralizált és átlátható lehetne.
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2022.05.12. 11:28:27
  • kvp
    #3
    Abban is igaza van, hogy nincs fizikai erteke es nem hasznalhato fizikai ertekteremtesre sem, mint ahogy az osszes rendeleti penznek sem. (aka. fiat money) Az egyetlen es eleg nagy kulonbseg, hogy a rendeleti penzek mogott egy allam all, annak teljes vagyonaval es allampolgaraival. Mig a kripto penzek mogott egy torvenyileg semmilyen modon felelossegre nem vonhato magan csoport altal osszedobott szamitasi infrastruktura. Kb. mintha nehany ember kiadna egy limitalt szerias fabatkat, amit utanna a fel vilag elfogadna konvertibilis (tehat anyagi javakra bevalthato) penz elleneben. Az NFT-k is ilyenek, csak ott osszesen 1 coin erheto el es ezt az indulasnal le is generaljak, az eredeti digitalis muvet hasznalva hozza kulcsforrasnak. Azoknak sincs igazan ertekuk, bar legalabb muveszeti eszmei ertekuk lehet. Legalabbis ha a szerzodi jogot is csatolja az elado, ugyanis nagyon sok NFT lopott szellemi tulajdont hasznal. Ott max. a szerzoi jogi perelhetoseget ertekesitik.

    ps: Ha valamelyik kripto penz moge beall egy allam vagy egy alam vagy ceg indit egy sajatot (lasd: libra), akkor van eselye, hogy az adott kripto penz rendeleti penzze valjon. Nem 0, de azert erre jatszani eleg nagy kockazatvallasnak tunik. Egyebkent meg az osszes egy jol algoritmizalt pilotajatek, amibol mindenki nyereseggel szeretne kiszallni, arra epitve, hogy a vilag vegeig lesz egy olyan uj ember aki majd kivasarolja a szeket az aktualis befekteto alol. A hataridos tozsdek is ilyenek, csak ott gyakrabban vannak az osszeomlasok es olyankor mindig egy allam menti ki a befektetoket (nem kellene, de ez van). A kriptok mogott meg ugyebar nincs egy allam sem. Meglatjuk mi lesz, bar a legtobb kriptos befekteto szerint azt mar o ugysem eli meg. (ezert az o szempontjukbol nem jon el soha az osszeomlas)
  • dyra
    #2
    Remélem tévednek :D Most is épp veszek.
  • tigeroo
    #1
    "It's evil because it undermines the Federal Reserve System...and third, it makes us look foolish compared to the Communist leader in China. He was smart enough to ban bitcoin in China."