Gyurkity Péter

Érkezik a Vivo hajlítható telefonja

Ez közvetlenül a Samsung friss megoldása ellen indulna harcba, kiemelkedő kijelzővel.

A Vivo kapcsán nemrég arról számoltunk be, hogy az egyre jobban ismert kínai gyártó egy saját táblagépet dobna piacra, ezalatt azonban a hajlítható okostelefon kialakításán is folytatták a munkát. Most ez utóbbi van soron, a készülék ugyanis 2 héten belül hivatalosan is megjelenhet.

Egy külsős forrás révén vehetjük szemügyre a cég által eredetileg a Weibo oldalán megosztott teaser videót, amelyben egy április 11-i debütálást jeleznek számunkra. Sajnos a pontos kivitelről és a hardveres specifikációról nem árultak el részleteket, viszont felvillantják az okostelefont, amely ez alapján meglepően vékonynak tűnik. Egyes értesülések szerint a készülék vastagsága alig 6,28 mm lenne, vagyis összehajtva 12,56 millimétert tenne ki, miközben a Galaxy Z Fold 3 esetében ez 15 mm körül van, tehát ezen a téren komoly előrelépését érhetnek el – remélhetőleg az időtállóság megtartása mellett, strapabíró kivitellel, bár az még nem világos, hogy a zsanér és a kameramodul mennyiben módosít majd ezen számokon.

A Vivo maga a „Folding-Screen 2.0 Era” néven harangozza be magát az érintőképernyőt, amely tehát szerintük mindenképpen kiemelkedő minőséget kínálna a felhasználóknak. A telefon kapcsán két szót használnak, ezek szerint ők egy kifejezetten nagy és „integrált” megoldást dobnának piacra, tehát ezen a vonalon tapogatózhatunk az újabb részletek után, amíg sort kerítenek a hivatalos megjelenésre. A kijelző állítólag 8,03 hüvelykes lesz majd kihajtott állapotban, a képarány pedig némileg alkalmasabbá teszi azt a különböző tartalmak megjelenítésére és azok megfelelő módon történő élvezetére, mint a Z Fold 3 némileg négyzetes formája.

A megjelenés tehát április 11-én esedékes, meglátjuk, mit tud addig összehozni a gyártó, amely a jelek szerint komoly érdeklődésre számít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!