Hamarabb jönnek az Oppo és a Vivo 5G-telefonjai

A kínai gyártók gyorsítanak, miközben két eltérő vonalon nyomulnak előre.

Az Oppo az utóbbi időben egyre gyakrabban szerepel lapunk hasábjain, ami annak köszönhető, hogy a közelmúltban több érdekes megoldásról is lerántották a leplet, ezzel pedig Európában is felkeltették a felhasználók érdeklődését. Most gyorsítanak az ütemen, hogy minél nagyobb szeletet kaparintsanak meg az 5G-tortából.

Tajvani források szerint mind az Oppo, mind pedig a Vivo a tervezettnél korábban mutatja majd be saját, már az ötödik generációs elérést is támogató okostelefonjait, így ezeket akár már az idei év vége előtt, netán 2020 első hónapjaiban megismerhetjük majd. A két gyártó 2-3 hónapot faragna le az eredetileg megszabott menetrendből, igyekezvén megelőzni a nagy riválisokat, akik szintén nem késlekednek ezzel, hiszen a telefonok szegmensében éppen ez, vagyis az 5G, illetve a hajlítható megoldások jelenthetik a következő nagy lehetőséget a további terjeszkedésre. Az Oppo kapcsán eközben kiemelik, hogy a cég kettős stratégiát dolgozott ki, amelynek mindkét ága komoly sikereket hozhat.

Az egyik kiemelt szempont olyan kedvező ár-teljesítmény mutatókkal rendelkező készülékek piacra dobásra, amelyek nagy érdeklődésre számíthatnak a felemelkedőben lévő piacokon, ezek között is elsősorban Indiában. Itt a Realme márkanévre alapozzák a további terjeszkedést, ami egyelőre jól halad, hiszen jelenleg az első ötben szerepelnek – a család azonban Tajvanon is bekerült már az első tízbe, amit az utóbbi időben elért gyors növekedésnek köszönhetnek. A másik vonalat egy felső-középkategóriás, esetleg kifejezetten prémium modell fejlesztése és piacra dobása jelenti, ez ugyanis a közeljövőben már egy 64 megapixeles főkamerával jelenhet meg, többek között a Reno-család eddigi kedvező visszhangjára építve.

Az Oppo Reno még áprilisban mutatkozott be a nagyközönség előtt, ezt most szeptemberben követte a Reno 2, mainstream hardverrel és még az Android 9 Pie verzióval. Jó eséllyel ezt a sorozatot bővíti majd ki az újabb megoldás, immár 5G-eléréssel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!