Gyurkity Péter

Képstabilizátorral jön a Vivo X50 Pro

Ez szerintük sokkal jobb minőséget eredményez, a nemzetközi megjelenéssel ez is kiderül.

Tavaly ősszel még arról számoltunk be, hogy hamarabb jönnek a kínai gyártók 5G-okostelefonjai, azóta pedig több ilyen, némileg olcsóbb változatot is megismerhettünk. A Vivo friss fejlesztése nem erre helyezi a hangsúlyt, hanem a hátoldali kameramodulra, amely egy, eddig szinte kizárólag az akciókamerákon látott komponenssel egészült ki.

A hivatalos oldalon megtaláljuk a Vivo X50 Pro fontosabb jellemzőit, ebből gyorsan megtudhatjuk, hogy a telefon (az előzetes várakozásoknak és kiszivárogtatásoknak megfelelően) valóban a Snapdragon 765G chipre épül, amelyhez 8 GB memória, valamint egy alapesetben 128 vagy 256 GB-os belső tároló csatlakozik. Az érintőképernyő ezúttal 6,56 hüvelykes, ez 90 Hz-es képfrissítést kínál (ez mostanában mintha fontosabb lenne, mint maga a támogatott felbontás, amely a legtöbb esetben amúgy is minimum a HD+), miközben a szintén méretes, egészen pontosan 4315 mAh-s akkumulátor a 33 wattos gyorstöltés segítségével mindössze 30 perc alatt tölthető fel 50 százalékos szintre. Az előlapon egy 32 megapixeles szelfikamera kapott helyet, ennél viszont jóval fontosabb szerep hárul a hátoldali modulra, amely egy speciális funkciót kapott.


A burkolatból némileg kiemelkedő hátoldali kameramodul összesen 4 különböző érzékelőt tartalmaz, ezek sorrendben 48, 13, 8, illetve 8 megapixeles példányok. A főkomponens a Sony által leszállított IMX598, ehhez porté-, periszkóp-, valamint ultra-nagylátószögű társ csatlakozik, lézeres autófókusszal kiegészülve, miközben az említett speciális funkció az úgynevezett gimbal, vagyis képstabilizátor formájában jelenik meg a listán, amely a gyártó szerint sokkal jobb végeredményt biztosít majd, mint a megszokott optikai képstabilizáció (OIS) technológia, ami különösen a videók esetén lesz majd látványos. Itt tulajdonképpen maga a szenzor mozog a jobb minőség érdekében, emiatt a modul meglehetősen drága, viszont több másik területen igyekeztek kompromisszumot kötni, hogy ezzel is tűrhető szinten tartsák a kereskedelmi árat.

A hivatalos megjelenés a nemzetközi piacon az év második felében esedékes, az ár Kínában 603 dollárnak felel meg, meglátjuk, hogy ez mennyiben lesz magasabb a többi régióban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!