Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Pixel 6 és 6 Pro

A két telefon némileg alacsonyabb kezdőáron, előfizetéssel együtt futott be.

A Google soron következő megoldásáról nemrég derült ki, hogy a cég 5 éven keresztül biztosítja majd hozzá a biztonsági frissítéseket, most azonban a hivatalos bemutatóra is sort kerítettek, így minden megmaradt kérdésre választ kaptunk. A telefonok erős hardverrel, érdekes funkciókkal, valamint előfizetéses opcióval mutatkoztak be.

A bejelentésben arról olvashatunk, hogy a kialakítás jelentős mértékben módosult, bár erről már augusztusban értesültünk, amikor az illetékesek felvillantották az érkezőben lévő típusokat. A két telefon sorrendben 6,4 és 6,7 hüvelykes kijelzőt kapott, a frissítési ráta 90 és 120 Hz, a felbontás pedig FHD+ és QHD+. A panelek védelméről a Gorilla Glass Victus felület gondoskodik, a teljesítményt a Tensor névre keresztelt chip biztosítja (ez többek között azt is lehetővé teszi, hogy már gépelés közben automatikusan lefordítsuk az adott üzenetet), ehhez pedig a Titan M2 biztonsági processzor társul, 8 és 12 GB memória, 128, 256 vagy 512 GB-os tároló, valamint egy 4614 és 5003 mAh-s akkumulátor kíséretében (a jelek szerint ez utóbbi téren nem igazán szeretik a kerek számokat).

Ami a képkészítési funkciót illeti, a Pixel 6 a hátoldalon egy 50 és egy 12 megapixeles kamerát vonultat fel, ez utóbbi az ultra-nagylátószögű funkcióért felel. A Pro-változat mindezt egy harmadik példánnyal fejeli meg, amely egy 48 megapixeles periszkóp-telefotó kamera, 4-szeres optikai zoommal. A Google azt ígéri, hogy mindkét telefont egy teljes napon keresztül kényelmesen használhatjuk majd, ennél azonban talán érdekesebb a Pixel Pass néven megjelenő előfizetéses ajánlat, amelynek keretében kitolt jótállási időt, 200 GB-os Google One tárhelyet, a Google Play Pass, a YouTube Premium, valamint a YouTube Music Premium opciót kapjuk meg, de két év után lehetőségünk lesz a készülékcserére is – mindezt sorrendben havi 45 és 55 dollárért.

A hivatalos kereskedelmi ár 600 és 900 dollár, ezzel a szerényebb változat szintje 100 dollárral alacsonyabb, mint a tavaly piacra dobott közvetlen előd indulási ára. Eközben azonban az Android 12 is elérhetővé vált, mégpedig a Pixel 3 és az ennél újabb változatokon, az első körben ugyanis ezen típusokat veszik előre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • janos666 #1
    Már a Galaxy S1-nél is utáltam, hogy nincs egy szintben a hátlap, erre most mindenki visszahozza a kiugró sávot. :(