Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Surface Duo 2

A kihajtható készülék mellett a család egyéb tagjai is frissültek.

A Microsoft a várakozásoknak megfelelően kedden kerített sort saját rendezvényére, amelyen a Surface-termékcsalád több új tagja is bemutatkozott. A telefonként is használható kihajtható készülék mellett 2-in-1 és tábla is felbukkant ennek során, így most egyszerre több megoldás főbb részletein futhatunk végig.

A Surface Duo legutóbb egy Xbox-frissítés kapcsán szerepelt lapunk hasábjain, maga a típus azonban nem vált igazán népszerűvé. Ezen hivatott most változtatni a sorrendben második változat, amely némileg nagyobb kijelzővel, jobb kamerákkal, valamint erősebb chippel áll rendelkezésünkre. A Duo 2 esetében két 5,8 hüvelykes AMOLED-kijelző jelenik meg előttünk, ezeket kombinálva egy jóval nagyobb, ezúttal 8,3 hüvelykes érintőképernyőt kapunk, a teljesítményért pedig már a Snapdragon 888 chip felel. A kameramodul jobban kiemelkedik a burkolatból, ez már összesen 3 (sorrendben 12, 12 és 16 megapixeles) érzékelőt foglal magába, a sztereó hangzás pedig a megoldás aktuális helyzetétől és pozíciójától függetlenül rendelkezésünkre áll majd. A memória mérete 8 GB, a tároló 128, 256, vagy 512 GB-os, az 5G mellett pedig a 4449 mAh-s akkumulátor érdemel még említést – az ár 1500 dollártól indul, a megjelenés többek között Németországban is megvalósul.


A rendezvényen emellett a Surface Pro 8 is látható volt, ez már egy 13 hüvelykes, 120 Hz-es frissítést kínáló kijelzővel jelenik meg, a szintén új, haptikus visszajelzést is támogató Slim 2 stylus, egy 11. generációs Intel-chip, 16 órás üzemidő, legfeljebb 32 GB memória, valamint a Thunderbolt 4 támogatásával. A szoftveres oldalon a Windows 11 bukkan fel, a megjelenés ugyanis csak október 5-én esedékes. A Surface Go 3 ehhez képest egy jóval szerényebb megoldást takar, ennek kijelzője 10,5 hüvelykes, a teljesítményért viszont a gyengébb Intel Pentium Gold 6500Y felel, bár ez egyes példányokban ehelyett a Core i3-10100Y típus lesz. Szerintük így is 60 százalékos gyorsulást érnek majd el, választható opcióként jelenik itt meg a Surface Pen, valamint az LTE-elérés, miközben az üzemidő kereken 1 nap lenne.

Az olcsóbb típus ára 400 dollártól indul, az előrendelés itt is elérhető, bár a megjelenés dátumát még nem árulták el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!