Gyurkity Péter

Bitcoinnal bővít az Apple Pay

Ezt pedig a Google Pay és a Samsung Pay követi majd a sorban.

A Bitcoin szárnyalásával kapcsolatban mi is beszámoltunk néhány érdekes fejleményről, a jelek szerint újabb őrület van kibontakozóban, bár ezúttal több komoly szereplő is jelezte érdeklődését. Ez utóbbiak között jelenik meg az Apple, amelynek fizetési platformját az EU vizsgálja, viszont a kriptopénzek kapcsán már arról is olvashattunk, hogy a PayPal éppen ezekkel erősít, hamarosan pedig akár Teslát is vehetünk majd Bitcoinnal, tehát a helyzet módosulni látszik.

A szintén egyre népszerűbbé váló BitPay jelentette be, hogy az Apple Pay támogatásával erősítik saját platformjukat, így egy nagyjából 1,5 milliárd főt magába foglaló táborral egészítik ki meglévő felhasználói bázisukat, bár ez egyelőre mindössze annyit jelent, hogy az Apple Wallet már a cég Prepaid Mastercard kártyáját is elfogadja, ezáltal pedig az Apple Pay lehetővé teszi az online (és offline) vásárlást. Érdemes megemlíteni, hogy a támogatott kriptopénzek listáján nemcsak a Bitcoin, hanem az Ether és a Bitcoin Cash is szerepel, de alkalmazhatunk olyan változatokat is, amelyek az amerikai dollárhoz vannak kötve (lásd Gemini Dollar, USD Coin, illetve Binance USD). A hónap végéig a Google Pay és a Samsung Pay támogatását is szeretnék megszerezni, ezzel több milliárd újabb felhasználó csatlakozhat a táborhoz.

A népszerű mobilfizetési platformok támogatása persze önmagában még nem jelent garanciát arra, hogy a későbbiekben nem születnek majd szigorú korlátozó intézkedések ugyanezen kriptopénzek felhasználhatóságára vonatkozóan. A másik oldalon azonban megjelenik a potenciálisan órási bevételi lehetőség vonzó ereje, amelyre a napokban az RBC Capital Markets elemzője is kitért írásában, ebben ugyanis arról értekezik, hogy csak az Apple nagyjából 40 milliárd dolláros bevételre tenne szert minden negyedévben, amennyiben saját kriptotőzsdei szolgáltatást indítana el, részvényárfolyamuk pedig akár 25 százalékkal is megugorhatna – a hatalmas felhasználói bázis így alaposan megnehezítené azon politikusok dolgát, akik esetleg a teljes betiltás gondolatával játszanak.

Az egyre jobb elfogadottság ellenére ez továbbra is komoly veszélyforrásként marad meg, könnyen lehet, hogy a közeljövőben az egyes kormányok megelégelik majd a saját privilégiumaikat (és hatalmukat) is kikezdő kriptopénzek terjedését, így fejben kell tartanunk, hogy a hatalmas zuhanás lehetősége nincs kizárva.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #3
    Persze a bitpay bővít apple payel, az apple meg hagyja.
  • zola2000 #2
    Pedig 2017ben azt mondták hogy "amikor már az egyszerű emberek is a Bitcoinról beszélnek az a lufi csúcsa"

    Most már a paypal, tesla, MasterCard stb beszél a kriptovalutákról.

    Egyébként ha az államok nagyon be akarnák tiltani akkor már megtették volna (indiát hagyjuk, az már a pubg nevű videójáték miatt is vitt börtönbe fiatalokat)
  • M2 #1
    A cikkből megtudtuk - hogy a címmel ellentétben - semmivel nem bővít az Apple Pay.