Berta Sándor

Bepereli az USA-t a Xiaomi

A kínai cég az elnökváltásig várt a jogi lépéssel.

A távozó amerikai elnök, Donald Trump az utolsó hivatali napjaiban a befektetések megtiltásával még egyet belerúgott a kínai távközlési cégekbe. A korábban kihirdetett feketelista további 9 kínai gyártóval bővült, köztük volt a Xiaomi is, amelyet annak ellenére érintett hátrányosan a döntés, hogy nincs is jelen az amerikai piacon.

Most a Bloomberg arról számolt be, hogy a Xiaomi beperelte az Amerikai Egyesült Államokat, konkrétan az amerikai védelmi és a pénzügyminisztériumot az ellene hozott intézkedések miatt. A társaság tiltakozik az ellen is, hogy a Trump-kabinet "kínai katonai vállalatnak" nevezte. A Xiaomi már be is nyújtotta a keresetét az Amerikai Egyesült Államok Columbia kerületének bíróságán.

A hír egyébként nem túlzottan meglepő, ugyanis a kínai gyártó már a döntést követően kiadott első hivatalos közleményben tagadta az ellene felhozott vádakat, hogy "kínai katonai cég" lenne vagy bármilyen kapcsolatban lenne a kínai fegyveres erőkkel, s jogi lépéseket jelentett be. Az amerikai bejelentést követően a Xiaomi részvénye sokat veszített az értékéből és a korábbi szintet azóta sem sikerült elérnie. A keresetben többek között az szerepel, hogy a céget akut, súlyos és helyrehozhatatlan károk érhetik, ha Donald Trump egyik utolsó intézkedése hatályba lép.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Akva #1
    Helyes! Szét kell perelni a mocsok agresszort!