Berta Sándor

Együttműködik a Xiaomi és a Microsoft

A két cég szabadalmi megállapodást kötött egymással és egyéb területeken is kooperál.

A Xiaomi 1500 Microsoft-szabadalmat vásárolt meg, az üzlet további részletei ugyanakkor nem ismertek. A gyártó számára eddig komoly problémát jelentett, hogy a szabadalmak területén nem volt túlzottan erős, ez azonban a mostani vásárlásnak köszönhetően megváltozhat. Jonathan Tinter, a Microsoft menedzsere közölte, hogy a szabadalmi egyezmény kiterjed a vezeték nélküli kommunikációval és a videotechnológiákkal kapcsolatos dokumentumokra.

A jövőben a kínai gyártó bizonyos modelljeire előre feltelepíti majd az Office irodai programcsomagot és a Skype klienst. Szeptembertől többek között az Mi5, az Mi Max, az Mi 4s, a Redmi 3 és a Redmi Note 3 készülékeken lesz jelen az Office és a Skype. A Microsoft szolgáltatásait a Xiaomi okostelefonjain és táblagépein keresztül így több tízmillió ügyfél érheti majd el Kínában, Indiában és számos más országban.

Hugo Barra, a vállalat nemzetközi terjeszkedésért felelős menedzsere elmondta, hogy továbbra is a céljaik között szerepel, hogy az Amerikai Egyesült Államokban is értékesítsenek telefonokat, de idén ez még nem fog megvalósulni. Jelenleg az indiai piacra összpontosítanak. Kiderült az is, hogy a Xiaomi nemzetközi marketingcsapatának székhelye hamarosan ismét Pekingben lehet.

A két félnek nem ez az első együttműködése, hiszen a kínai társaság Mi Pad 2 modelljét a vásárló akár Windows 10 operációs rendszerrel is választhatja, míg az Mi-Cloud szolgáltatás alapját a Microsoft Azure jelenti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!