Berta Sándor

Új ökorendszert hozna létre a OnePlus társalapítója

Az üzletember beváltotta a korábbi ígéretét.

Carl Pei, a OnePlus társalapítója egy új vállalatot hozott létre, amelynek neve Nothing lett és amely még semmit sem csinál. Az üzletember tavaly októberben hagyta el a OnePlust, amelyet 2013-ban Pete Lauval közösen alapított. Pei már akkor közölte, hogy idővel új projektekkel is akar majd foglalkozni és ez a korszak most érkezett el.

A technológiai ágazatban kevés ismertebb ember van a Kínában született 31 éves menedzsernél, aki Svédországban nőtt fel. A férfi a stockholmi gazdasági főiskolán tanult és annak elvégzéséig a skandináv államban élt. Ezután jött a OnePlus-korszak, majd miután 2020 októberében otthagyta a társaságot, sokan azt figyelték, hogy mihez fog kezdeni.

A nothing.tech nevű oldalon egyelőre semmilyen információ nem olvasható. Pei ugyanakkor a The Verge szerkesztőinek elmondta, hogy az új cég különböző kategóriába tartozó készülékeket akar kifejleszteni, hogy később azok segítségével egy teljes eszköz-ökorendszert kínálhasson a felhasználóknak. Jelenleg azonban a Nothing még azzal van elfoglalva, hogy összeállítsa a csapatát, így eleinte csak egyszerűbb programokban gondolkodnak, amelyek segítségével a fejlesztők javíthatnak a képességeiken. A távlati cél az, hogy minden készüléket összekössenek egymással.

A OnePlus társalapítója hozzátette, hogy a vállalat hardverek értékesítéséből akar nyereségre szert tenni. Azt szeretnék, hogy a termékeik különbözzenek a vetélytársaik megoldásaitól és ezt részben úgy érnék el, hogy számos olyan alkatrészt építenek majd be, amelyeket kifejezetten a Nothing számára fognak gyártani a beszállítók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!