Berta Sándor

A Salesforce tulajdonába kerül a Slack

Megerősítést nyert a korábbi hír.

A Salesforce hivatalosan is bejelentette, hogy 27,7 milliárd dollárért megvásárolta a Slack nevű kommunikációs vállalatot. Mindez azt jelenti, hogy a Microsoft egy rendkívül erős és új vetélytársat kap. Az üzlet az eddigi legdrágább cégfelvásárlás a Salesforce történetében, amely az összegét tekintve még a Microsoft-LinkedIn tranzakciót is felülmúlja. A társaság a fúziót a 2022-es üzleti esztendő második negyedévéig zárja le.

A távlati cél az, hogy a Slack a jövőben szorosan kapcsolódjon a Salesforce felhőszolgáltatásaihoz. A társaság a Salesforce Customer 360 nevű ajánlat új arca is lesz és a jövőben az eddiginél erősebben fókuszál majd az üzleti és a vállalati szektorra. A felvásárlás lezárása után a Slack saját részlegként fog működni a Salesforce struktúrájában és a Stewart Butterfield vezérigazgató vezeti majd. A piacon jelenleg a Cisco WebEx, a Microsoft Teams, a Slack és a Zoom számít meghatározó szereplőnek. A területen jelen van még az Amazon Chime, a Dropboxhoz tartozó Zulip, a Google Chat és a Google Meet, illetve néhány kisebb szolgáltatás (Mattermost, RocketChat, Zenchat).

Néhány nappal ezelőtt a The Wall Street Journal és a CNBC írta meg, hogy a Slack, amely a Microsoft Teams egyik fő vetélytársának számít, a Salesforce tulajdonába kerülhet. Bár a tranzakció részletei, így a várható vételár nem szivárogtak ki, az elemzők azzal számoltak, hogy több mint 20 milliárd dolláros üzletről lehet majd szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!