Gyurkity Péter

Megérkezett Európába a Vivo

Egyszerre hat országban debütál a márka, drágább és olcsóbb készülékekkel.

A Vivo új fejlesztéseiről időről-időre mi is hírt adtunk lapunk hasábjain, bár a márka még mindig viszonylag kevésbé ismertnek számít a régióban, különösen ha az anyacég BBK Electronics másik két leányához, az Oppo és a OnePlus nevekhez viszonyítjuk azt. Legutóbb a Vivo X50 Pro mutatkozott be, ennek némileg módosított változata jelenik most meg Európában, amely egyben a hivatalos debütálást is jelenti számukra a kontinensen.

Azt már eddig is világosan láttuk, hogy az idei évben elsősorban az olcsóbb telefonok húzzák a piacot, ebben van némi szerepe a Vivo márkának, a cég pedig most hivatalosan is bejelentette, hogy egyszerre 6 nagyobb európai országban jelennek meg, ezzel kezdetét veszi a kontinensen való terjeszkedés. A brit, a német, a francia, a spanyol, az olasz, valamint a lengyel piacról van szó, ezt egy hosszas és részletes felkészülési időszak előzte meg, amelynek során mintegy 9 ezer személyt kérdeztek meg a fontosabb vásárlói igényekről. Elsőként a Vivo X51 5G bukkan fel itt, amely a fenti típus átnevezett változata, vagyis egy meglehetősen nagy (6,6 hüvelykes) és erős készüléket dobnak piacra, amely 750 és 800 eurós áron lát napvilágot.


A 90 Hz-es frissítési rátával és a Full HD+ felbontással érkező kijelző mellett a Snapdragon 765G chip, a 256 GB-os belső tároló, a 8 GB memória, az 5G-hálózatok támogatása, a 4315 mAh-s akkumulátor, a 33 wattos gyorstöltés, az NFC és a panelbe épített ujjlenyomat-olvasó érdemel említést, ezekhez az Android 10 és a FunTouch OS csatlakozik, mégpedig az alapértelmezett felálláshoz jobban idomuló formában, erre ugyanis az európai vásárlók igényt tartottak. A hátoldalon több érzékelő kapott helyett, ezek sorrendben 48, 13, 8 és 8 megapixelesek, a fizikai méret viszont nagyobb a megszokottnál, amit a gimbal-képstabilizáló funkció helyigényével magyaráznak. Az előlapi kamera 32 megapixeles, azt is megemlítik viszont, hogy hamarosan jön az Android 11-re való frissítés.

Emellett olcsóbb típusokat is piacra dobnak, a listán a Vivo Y70, a Vivo Y20s, illetve a Vivo Y11s szerepel még.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #4
    Ez valami brutal draga.....OnePlus Nord fele ennyi es kb ugyanez

    OnePlus Nord
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2020.10.23. 18:57:23
  • Montanosz #3
    kedvenc márkám, már akkor amoled kijelzője volt amikor még nem is tudtuk mi az
    ráadásul kalandos módon braziliábol rendeltem, véletlenül meg is jött és vitte a vodafone-t, végül az aksija feladta aztán eladtam de ha mostani telom elromlana ilyent vennék megint
  • grebber #2
    Vivo Y20s tetszetős de baszki ez is ekkora tégla :(
    Pedig akku miatt vettem volna de ilyen batár méretben nem kell
  • Lumbini #1
    Jaj.