Berta Sándor

Az AMD veheti meg a Xilinxet

A chipgyártó az amerikai processzorplatform-fejlesztő cég felvásárlásán dolgozik.

A The Wall Street Journal számolt be arról a nem mindennapi értesülésről, miszerint a Xilinx és az AMD képviselői egyeztetéseket folytatnak egy esetleges felvásárlásról. Ezt követően a Bloomberg is megerősítette az információt. A gazdasági hírügynökség bennfentesekre hivatkozva azt írta, hogy a következő hetekben akár be is jelenthetik a mintegy 30 milliárd dolláros tranzakciót.

A Xilinx elsősorban a sofőröket segítő és az autonóm közlekedésben használható alkalmazásokat fejleszt, s emellett a szervercentrumok számára készít chipeket. A vállalat termékeit jelenleg főleg a telekommunikációs ipar alkalmazza, de az utóbbi időben egyre többet foglalkozik a számítógép-központok megrendeléseinek teljesítésével is. Az AMD a tervezett üzlettel felzárkózhat a legnagyobb vetélytársának számító Intel mögé, így érthető, hogy a piac szereplői komoly érdeklődéssel figyelik a fejleményeket.

A Xilinx részvénye legutóbb záráskor 106 dollárt ért, ezáltal a társaság értéke megközelítette a 26 milliárd dollárt. Az AMD tőzsdei értéke ennek a négyszerese, 100 milliárd dollár, míg összehasonlításul az Intelé 227 milliárd dollár. A kiszivárgott információkat eddig nem kommentálta sem a Xilinx egyik szóvivője, miként a hírügynökség megkeresésére az AMD sem reagált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!