Berta Sándor

2021 júliusig otthoni munkavégzést vezet be a Google

A keresőcég munkavállalói akár további egy évig otthonról dolgozhatnak.

Sundar Pichai, az Alphabet és a Google első embere e-mailben tájékoztatta a lehetőségről a társaság alkalmazottait. A menedzser kiemelte, hogy a döntés a munkatársak számára az eddiginél sokkal nagyobb rugalmasságot biztosít a következő 12 hónapban - minderről a The Wall Street Journal számolt be.

Az újság bennfentesekre hivatkozva hozzátette, hogy Sundar Pichai a döntést a múlt héten egy belső vita lefolytatása után hozta meg egyedül. A tervezett lépésről csak a menedzsment egy része értesült, az ügyben hivatalos bejelentés ugyanakkor még nem történt.

A Google anyakonzorciumának számító Alphabet tavaly év végén mintegy 119 000 teljes munkaidős és számos szerződés munkavállalóval rendelkezett, s eredetileg azt tervezte, hogy a márciusban bevezetett otthoni munkavégzésre legkésőbb 2020 végéig lesz lehetőség. A mostani döntésből elsősorban a gyermekes dolgozók profitálhatnak majd, mivel azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az egyes régiókban miként alakul a koronavírus-járvány a nyári szünet után, lesz-e például tanítás.

Pichai a levelében többek között azt írta, hogy tudja, hogy az eddigi időszak sem volt könnyű senki számára, de reméli, hogy a következő 12 hónap kellő rugalmasságot biztosít majd a munkavégzéshez. Az intézkedés elsősorban a Google központjában, az Amerikai Egyesült Államok többi részén, valamint Brazíliában, Indiában és Nagy-Britanniában foglalkoztatottakat érinti.

A The Wall Street Journal emlékeztetett rá, hogy a Google az első óriáscég Szilícium-völgyben, amely meghosszabbította az otthoni munkavégzés lehetséges időtartamát. Ezzel szemben a Twitter biztosította, hogy a koronavírus-járvány után is bármelyik munkatársa korlátozások nélkül dolgozhasson otthonról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!